Tic-tac, tic-tac, orologiul suna…

Ceas din hârtie

Săptămâna aceasta ieşim un pic din seria probelor de sezon, pentru una universală… vom confecţiona un ceas. Poate că pentru cei mari va fi o probă uşoară, dar pentru cei mici provocarea este serioasă.

De ce un ceas…? Pentru a ne lămuri odată cum e cu "timpul", şi de ce trece, eventual poate aflăm cum şi pe unde tot trece.

Pentru rezolvarea temei, se printează şablonul pe hârtie mai groasă, eventual carton. Se decupează cu grijă pe linia continuă, şi se îndoaie pe cea punctată.

Se decorează ceasul, aşa cum şi-ar dori fiecare să-l aibă pe noptieră. Libertatea este totală, cu o condiţie: nu se folosesc abţibilduri şi materiale gata tipărite (preventiv, am observat efectul devastator al abţibildurilor cu prinţese asupra punctelor oferite mai ales de fetiţe…).

După ce decorul este gata, se adaugă în partea de sus, pe spate, lipici, pe o bandă de aproximativ un centimetru, pentru a prinde între ele cele două feţe. Se poate folosi şi bandă dublu-adezivă, dacă aveţi la îndemână.

Se confecţionează limbile ceasului (atenţie, nu sunt trecute pe şablon, trebuie să le realizeze singuri), şi se înfig cu ajutorul unui ac cu gămălie într-o bucată de plută.

Şi ca proba să fie completă, copiii trebuie să potrivească ceasul astfel încât să indice ora la care se petrece cel mai plăcut moment al zilei, şi să povestească pe scurt în ce constă acesta.

Pentru realizare, toţi copiii au la dispoziţie o săptămână.

Spor la lucru!

Detaliile probei

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Din culisele concursurilor and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente