Casuta gandaceilor, Editura Teora

Casuta gandaceilor, Editura Teora

Am dat în gândăceală… în mania insectelor, sau cum vreţi să-i spuneţi, şi acesta e abia primul episod, va mai urma cel puţin unul, să vedeţi că atunci când te prinde flama, te lasă greu… ba mă bate gândul să le pregătesc şi Năzdrăvanilor o probă cu gândăcei!

Aşadar, Căsuţa gândăceilor (Editura Teora). Am depistat-o scormonind prin depozitul de carte… avantajul la depozit e că la orice carte ai reducere 20%. Ei, e drept, mă dusesem după caiete şcolare, dar… socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Trecusem deja prin febra chenille, cu păpuşelele, acum când am văzut gândăceii îmi tremurau antenele. Aşa că am dat altele jos din coş, şi am pus gândăceii, cu care am venit victorioasă acasă. Iris, mai ceva ca mine, sărea de pe un picior pe altul… dar fă-i odată poză, că nu mai am răbdare!!! Deja s-a obişnuit şi ea cu "ritualul", întâi poze, apoi joacă (bine că aveam acumulatorii încărcaţi). Devorat este puţin spus ce a făcut Iris cu cartea. I-am arătat doar cum să se uite pe planşele explicative, să facă gândăceii. Apoi ea s-a ocupat de ei. Mai venea… să întrebe cum cred că i-ar sta mai bine, cu aripe loz sau albastle? În final i-a terminat, cu chiu cu vai a lăsat unul şi pentru Andrei. Căci sunt cinci.

Casuta gandaceilor, Editura Teora

Sunt extrem de uşor de făcut. Ai nevoie de două bile şi trei fire chenille. "Picioarele" şi "antenele" se prind una de cealaltă ca două cârlige. Bila "cap" se trage până peste îmbinare, apoi adaugi aripi, mâini şi corp. Foloseşti abţibildurile pentru decor… şi gândacii sunt gata.

Casuta gandaceilor, Editura Teora

Dar nebunia nu se opreşte aici… ci la căsuţa gândăceilor. Cartea se deschide la 360′, şi se formează o secţiune într-un trunchi de copac, cu patru camere. De fapt trei camere şi grădină… Mobila se asamblează foarte uşor, mai ceva ca la Ikea… Nu mi-a venit să cred când am văzut totul gata. Şi s-a descurcat singurică…

Casuta gandaceilor, Editura Teora

Partea bună e că se pot strânge complet. Gândăceii în cutiuţă, mobila în pliculeţul de la sfârşitul cărţii, şi ocupă apoi 20x20x2cm în bibliotecă. Cartea se prezintă într-un format grafic deosebit, cu file groase şi lucioase. Pe lângă cele 6 file cu explicaţii şi cele cinci care alcătuiesc coperta, există şi 3 file cu şabloane detaşabile şi o folie cu autocolante diverse. Iar reacţia nu a fost numai a piticei mele, prietena ei a venit în vizită… şi aproape că nu pot descrie cum vreo 2 ore au schimbat gândacii de haine, i-au pus să citească poveşti sau să doarmă. Cea mai bună parte a jocului a fost că am putut să-mi văd de ale mele, fără niciun "maamiiii" la orizont :).

Info preţ: eMAG.ro , Elefant.roBiblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Teora and tagged , , , , , , , .

5 Comments

    • La noi au cam murit gandacii, dar merg si papuselele mici, sau confectioneaza ea ceva lighioane pe post de locatari.
      Eu ador casutele astea care se strang 🙂

    • NOi o avem de un an si mai bine… si este intr-adevar super.
      Nu stiu sincer care mai sunt stocurile. Eventual verificati si cu un telefon direct la editura, alta idee nu am…

  1. Pingback: Aventuri la firul ierbii, cu hârtie | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente