Teatru… pe degete. Papusa confectionata din hartie

Papusa din hartie, pentru deget

Săptămâna viitoare Năzdrăvanii vor avea o temă nouă… de realizat o păpuşă de teatru. Ei, încă nu le cer prea mult (adică o păpuşă veritabilă, de pus pe mână), dar tot e de muncă şi pentru această probă. Era programată de multă vreme, dar am renunţat la ea şi am transformat-o într-o temă de desen. Dar şi aceea este de ajutor, căci acum au mai multe idei despre viitoarea păpuşă. O prinţesă, o vrăjitoare, un doctor… ei aleg.

Pentru început se realizează un tub de hârtie dintr-un pătrat de aproximativ 10x10cm. Se înfăşoară în jurul unui deget, sau se foloseşte un marker mai gros pentru a rula. La sfârşit se lipeşte cu puţin lipici. Tubuleţul va ieşi suficient de rezistent şi nu se va îndoi.

Pentru tunsoare se poate folosi un ghem de mohair; se taie firele de două ori mai mulgi decât se intenţionează a avea lungimea, şi se leagă la mijloc. Se foloseşte apoi aracet sau lipici lichid pentru a adăuga podoaba capilară. Pot fi împletite codiţe, sau poate fi lăsat liber, după preferinţe. Aveţi grijă numai să fie suficient.

Ochişorii se pot lipi sau desena. Pentru restul hăinuţelor imaginaţia poate găsi cele mai frumoase soluţii. Pot fi textile sau din hârtie, în funcţie de materialele disponibile. Mânuţele pot fi din hârtie, sau pot fi din fire de aţă. Sunt mult mai amuzante în jocul cu păpuşa, căci se pot mişca.

Eu am preferat să-i adaug o pălărioară. Pentru pălărioară se trasează un cerc şi se decupează. Partea de sus se realizează dintr-o bandă de hârtie. Se lipeşte, apoi se franjurează cu foarfeca. Se îndoaie spre interior părţile tăiate, se adaugă lipici şi se lipeşte peste cercul decupat. Şi pălărioara mai aşteaptă doar o floricică, dacă este o pălărioară de fetiţă, sau o pană, dacă este de băieţel.

Acum urmează o săptămână de aşteptare, să vedem ce vor lucra piticii.

Papusa din hartie, pentru degetPapusa din hartie, pentru deget

Detaliile probei

Cristina H.
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Papusi pe suport din polistiren si lemn | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente