Pei Pei, Nini si Chen Chen, noii delfini de la delfinariul din Constanta

Dacă pleci la mare cu doi copii mici, este aproape imposibil să eviţi un spectacol cu delfini. Anul acesta am revenit la delfinariul de la Constanţa, după experienţa de la Varna. Încă din primăvară toate canalele de şitri anunţau sosirea a trei noi delfini la Constanţa, aduşi tocmai din China. Pei Pei, Nini şi Chen Chen, chiar dacă sunt încă la începutul programului de dresaj, au reusit, preţ de 20 de minute, să îi încânte pe copii.

Numai unul dintre ei poate să execute cerinţe mai complicate, cum ar fi mersul pe coadă, salut, dans sau cântat. Acrobaţiile aeriene se reduc la lovirea mingii, încă nu au fost introduse cercurile sau alte elemente mai dificile. Poate sunt cârcotaşă, dar la un preţ al biletelor de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii aveam ceva mai multe pretenţii. Chiar şi piticii mei îşi aminteau că la Varna a fost "mai frumos". Dar delfinii promit, sunt foarte receptivi la dresaj, şi probabil anul viitor vom avea un spectacol mult mai bun. Şi poate vor fi şi mai mulţi, căci am înţeles că se încearcă obţinerea unor pui în captivitate, toţi trei (un mascul şi două femele) fiind foarte tineri.

Un punct în plus a căpătat spectacolul pentru folosirea bazinului în aer liber, cu mult mai multe locuri şi mult mai potrivit pentru copii. Un punct l-a pierdut, cel puţin din punctul meu de vedere, pentru că spectaclul se desfăşoară numai în limba română. Iarăşi, compar cu delfinariul din Constanţa cu cel din Varna, acolo cel puţin o treime din spectacol a fost prezentat în limba engleză. Aici… am avut "noroc" că suntem români.

Dar să las şi pozele să vorbească:

Delfinariul de la Constanta, 2010

Delfinariul de la Constanta, 2010

Delfinariul de la Constanta, 2010

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Nostalgii de vacanta and tagged , , , , , , , , , .

7 Comments

  1. Sincer, si eu am avut o mare dezamagire vazandu-i. Tu esti optimista, cum ca vor invata multe. Eu am o intrebare: de ce pe spinarea noastra si mai ales de ce pe atat de multi bani? In fine, nu poti cere bani multi gandindu-te ca in viitor elevii tai vor invata multe… Dar in Romania se poate. Si mai ales la Constanta unde si pietrele stiu sa scoata bani, cu atat mai mult Delfinariul.

  2. Eu am fost in aceasta vara aug. 2010 , biletul a ajuns la pretul de 36 Ron . in acest bilet am avut si spactacolul cu leii de mare, acces la programul de la Planetariu si vizionarea pasarilor exotice. Pretul mi s-a parut destul de piperat dar am stat totusi sa ma gandesc cat costa intretinerea bazinelor, hrana animalelor, ingrijirea medicala, utilitatile, salariile personalului ,si sunt convinsa ca mai sunt multe alte cheltuieli , iar vizitatori multi sunt doar in sezon , adica vreo 3 luni pe an , in extrasezon probabil doar localnicii , grupuri scolare organizate etc… Intr-adevar in alte tari e mai frumos , si gradinile zoologice sunt mai ok incat sa nu te apuce mila cand vezi in ce conditii zac bietele animale ,dar acolo probabil ca au si ajutor si subventii de la stat si de la ONG uri, pe cand noi nu avem conditii de avut grija de oameni , daramite de animale …

    • noi n-am mai intrat la leii de mare, i-am vazut acum doi ani… a meritat spectacolul?
      am vazut ca dau posibilitatea unui bilet unic, cu toate incluse, dar asteptam sa mai crestem un pic.

    • Spectacolul a meritat , nu foarte foarte , dar au fost draguti . Este totusi un spectacol de vazut o data ,ma cam indoiesc ca vor aparea elemente noi pe parcurs.

    • Imi pastrez optimismul, poate si ceilalti vor reusi pana la anul sa invete, si vom avea un spectacol cu toti trei. Chiar ar fi pacat, sa ai delfini si sa nu lucrezi cu ei. Iar peste doi ani sa nu se dubleze pretul biletelor…

  3. Pingback: Amintiri de la mare | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente