Sa tesem frumos!, D-Toys

Sa tesem frumos, D-Toys

Din seria „Jocurile copilăriei” face parte şi Să ţesem frumos! Dacă ţin minte corect, demult era pe dimensiune A5, într-o mapă de hârtie. Acum l-am regăsit cu plăcere frumos ambalat, în cutie de aproximativ 17x17x4cm, sub marca D-Toys. În schimb am descoperit o variantă uşor modificată a jocului. „Iţele” nu sunt separate, ci fac parte dintr-un ansamblu tip felicitare cu ferăstruică (16x14cm, închisă). Modelul nu mai este independent, ci reprezintă decorul unui balon… sau al unei ciupercuţe, ce pot fi colorate ulterior.

În schimb mi s-a părut foarte greu de manevrat acul de acetofan, poate că nu ar fi fost o idee rea să fie dintr-un plastic mai tare, uşor de ţinut drept de ureche şi manevrat sus-jos. Ceea ce mi-a lipsit enorm din cutie au fost modelele. Doar cel de „şah” de pe cutie mi se pare mult prea puţin pentru potenţialul acestui joc.

E drept că copiii posedă un grad ridicat de imaginaţie, dar au nevoie de un punct de pornire, mai ales cei mici. Încă un impediment pe care l-am sesizat în timpul lucrului, „iţele” sunt dintr-un carton mult prea gros şi nu sunt deloc flexibile când trebuie apropiate casetele unui model de şah, de exemplu.

Sper ca în timp jocul să fie perfecţionat, căci ducem lipsă de astfel de instrumente de lucru.

Jocul conţine 6 cartoane de colorat, decupate, dungi de hârtie colorate şi agăţătoare pentru împletit.

Sa tesem frumos, D-Toys

Vezi si „Să ţesem frumos cu benzi de hârtie „.

Info pret | Jocuri educative

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Jocuri și jucării, Țesături and tagged , , , , , .

7 Comments

 1. Oare pentru ce varsta ar fi potrivit?
  Am luat si noi jocul, dar uite ca avem mai bine de 5 ani si nu ne descurcam. Sifonam usor itele si le bagam greu pe model.

  • Scuze, la mare n-am fost atenta despre ce joc era vorba…
   Cel cu tesutul nu cred ca e pentru copii mici. Ai mei cand au vazut despre ce e vorba nici nu au vrut sa incerce.
   Dar sunt sigura ca, daca acul ar fi fost mai tare, ar fi avut mai multe sanse de succes.

 2. buna,
  eu nu prea imi dau seama cum se foloseste jocul acesta.se rup „firele” si se pun in „ac”,iar apoi se face ce model vrea fiecare? sau cum?…
  multumesc!

  • jocul e o copie destul de slaba a ceea ce era odinioara. teoretic se desfac benzi inguste de hartie din foile colorate, se trec prin ac (instrument aproape de nefolosit, deoarece este din acetofan foarte subtire), apoi se improvizeaza un model in sabloanele de-a gata.

   jocul l-am testat doar eu pentru articol, copiii nu s-au descurcat cu el, modelul pe care se tese este mult prea dur, nu se aseaza ok si s-au enervat.

 3. am reusit.(mai mult eu decat copilul,ce-i drept).dar maine o sa improvizez un ac dintr-un carton mai tare(cum este si cel de la cutia jocului) si sigur o sa ne descurcam si mai bine.
  o seara placuta!

  • Pe acest site nu se vand produse.
   Contactati va rog un magazin, sau direct producatorul daca doriti o cantitate mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente