Exersez! Adunarea si scaderea de la 0 la 10, Editura Gama

Exersez Adunarea si Scaderea de la 0 la 10, Editura Gama

Vacanţa de dinainte de clasa întâi mi se pare un chin. Încercăm să nu treacă o zi fără să facem "ceva" util pentru toamnă. Fie că e o pagină de liniuţe, un desen sau puţină pictură sau modelaj, Andrei trebuie să-mi pună răbdarea la încercare. Pentru că din cele trei enumerate, cu chiu cu vai a început să-i placă să deseneze, dar numai ce vrea el, adică maşini.

Când vine vorba de liniuţe şi alte semne grafice, e jale. Ar face orice, dar ORICE, numai să scape de ele. Şi începe negocierea… nu poţi să-mi dai o pagină de matematică? te rooog, cu calcule? Pentru o perioadă am început să facem combinaţii, ne-am luat şi numărătoare, am învăţat şi cu beţişoarele de la marocco… Când i-a picat în mână Exersez! Adunarea şi scăderea de la 0 la 10, de la Editura Gama, a fost încântat. A hotărât el că va face două pagini pe zi. Una i s-a părut prea puţin. E drept că lucrarea este recomandată pentru clasa întâi, şi am văzut că dincolo de jumătate gradul de complexitate creşte, şi apar exerciţii noi, ce combină ecuaţii de gradul întâi cu expresii matematice de egalitate. Mai mult, a descoperit tipuri noi de exerciţii, de tip "Adevărat" sau "Fals", pe care i le-am explicat şi i-au plăcut.

Exerciţii de rebus matematic, sau de asociere pe mulţimi, fac ca exerciţiul de adunare sau scădere să devină unul plăcut. Se adaugă exerciţii simple de ordine a efectuării operaţiilor, dar fără a fi introduse încă noţiunile de paranteze. Mai mult, lucrarea merge pe o idee modernă, de întărire a unui timp de cunoştinţe, trecându-se apoi la următorul pachet.

Exersez Adunarea si Scaderea de la 0 la 10, Editura Gama

Lucrarea conţine 30 de pagini de exerciţii, format A5 mărit (165x235mm), câte una pentru fiecare zi a săptămânii, timp de 6 săptămâni. Tipărită la două culori, lucrarea are un aspect plăcut. Paginile sunt decorate cu desene diferite, care nu se repetă decât după 20 de pagini. Exerciţiile de matematică pot fi completate cu unul de colorat, căci desenele sunt simple şi simpatice. Ultima pagină este dedicată răspunsurilor, păcat că nu poate fi detaşată… dar cel puţin încă nu a descoperit-o. Tentaţia e mare…

La final, pe ultima copertă, o diplomă îl aşteaptă, cu o condiţie: Primeşti această diplomă numai dacă ai avut cel mult două greşeli pe pagină. E foaarte atent, nu cumva să o rateze…

Exersez Adunarea si Scaderea de la 0 la 10, Editura Gama

Dar lucrarea are şi un element surpriză. Pe sistemul "loz de răzuit" copiii primesc o parolă cu care pot intra pe site-ul editurii şi susţine un test de evaluare a cunoştinţelor. Grafica mi-a plăcut foarte mult, te simţi "scos la tablă", şi mai şi ştergi tabla, să rezolvi câteva exerciţii în plus. Normal că Andrei a vrut să dea testul, şi ţopăia pe-aici că el e Isteţ. Mda, daca am pune cele 3 greşeli, poate nu mai era aşa isteţ. După parcurgerea tuturor testelor, copiii sunt recompensaţi cu un orar. Nu mi-am dat seama încă cum ajungi la orar… cred că nu e suficient un singur test.

Exersez Adunarea si Scaderea de la 0 la 10, Editura Gama

Lucrarea face parte din colecţia "Exersez!" alături de alte 12 lucrări destinate ciclului primar. Această colecţie conţine un set de cărţi ce vin în ajutorul elevilor de clasă primară. Fiecare carte a colecţiei propune învăţăcelului exerciţii din cele mai diverse. Cărţile sunt astfel concepute încât copilul să-şi dezvolte abilităţile şi să-şi îmbogăţească cunoştinţele deja acumulate, prin menţinerea unui ritm constant de lucru.

Info preţ | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , , , , , , , .

2 Comments

    • noi de pe net le avem. nu cred ca ai probleme, sincer.

      o avem cu noi la mare. si umple timpul, ne facem ca lucram la matematica. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente