Colaje din paste fainoase

Colaj cu paste fainoase

Printre materialele cu "tradiţie" la lucrul în grădiniţe sunt pastele făinoase. De diferite forme şi mărimi, pictate, pot fi folosite în cele mai diverse moduri. Demult erau nişte paste pătrăţoase, ca nişte cubuleţe. Ieşeau nişte coliere de mărgele minunate din ele, toate păpuşile noastre aveau câte unul. Şi aveam o plăcere sadică să le spargem una câte una când doamna nu era atentă.

Ingredientul de lucru s-a păstrat. Ieftin, şi se lucrează uşor. Am găsit şi în mapa Irisucăi câteva zambile frumos pictate. Prima dată am crezut că sunt lăcrămioare, dar erau colorate… Colajul a fost completat cu câteva frunze din hârtie glasată. Şi a ieşit minunat, pentru patru anişori. Oare ce ar putea face cu mai multe tipuri de paste?!

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cu si despre nazdravanii mei and tagged , , , , , .

6 Comments

 1. Din acest model am facut colier pictat … cu lac de unghii … o bucata in jos, iar cealalta in sus … fiecare avand alta culoare … parca ar fi serpuite dupa lipire.
  Cosulete cu floricele se mai pot face … sunt sigura ca daca ne „stoarcem creierii” ies multe colaje frumoase!

  • si eu incet sa gasesc ceva amuzant in primul rand. va urma cu siguranta ceva pentru nazdravani.

 2. Sunt extraordinar de frumoase toate creatiile, indiferent de materialele folosite. V-ati gandit sa publicati o carte cu aceasta tehnica a pastelor fainoase, pe suport de hartie, etamina sau alte suporturi?

  • Ma tem ca nu mai sunt la moda cartile despre lucru manual, cand apar toata lumea nu se gandeste decat cum sa le pirateze…
   Multumesc pentru aprecieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente