Desenele noaste colturoase

Săptămâna trecuta am avut o altfel de probă de desen. Copiii au avut ca temă realizarea unui desen pe pătrăţele, după un model abia schiţat, dar care nu le impunea elemente. Fiecare a fost liber să deseneze ceea ce a dorit, cu respectarea singurei reguli: desenul trebuia să fie realizat pe marginile pătrăţelelor.

S-au descurcat aş zice eu binişor. Cele trei şcolăriţe au dovedit că foaia de matematică nu le este străină, şi desenele lor se detaşează de celelalte din expoziţie. Am văzut cu această ocazie că ar fi arătat mult mai drăguţ dacă îi lăsam să le coloreze, dar… regula e regulă, chiar dacă a fost încălcată. Năzdrăvanii de la grădiniţă, chiar dacă au mai lucrat sau nu acest tip de exerciţiu, s-au prezentat onorabil. Chiar şi grupa mică, cu chiu cu vai, a reuşit să rezolve tema.

Dar iată creaţiile, cu menţiunea că, până joi, 24.06, orice copil le poate acorda note (este suficient un comentariul la acest subiect):

Desene pe patratele

Desene pe patratele
Avem o căsuţă, avem şi maşină, un câmp de lalele, fluturaşi şi nori. Apoi, pentru că ne este dor de mare am pus-o pe hârtie. Şi-am desenat şi două bărcute, una mai mică şi una mai mare, bineînţeles cu steagul României.
În mare sunt peştişori, iar pe apă pluteşte o răţuşcă.

Desene pe patratele

Desene pe patratele

Desene pe patratele

Desene pe patratele
Micuţa Sirenă şi prietenii ei.

Desene pe patratele

Desene pe patratele

 

Detaliile probei

Cristina H.
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , , , , .

2 Comments

  1. Este greu sa evaluezi prin note desenele copiilor, tinand cont de diferenta de varsta dintre ei. Fiecare s-a straduit sa deseneze cum au putut de bine, si chiar au reusit cu totii, de la picii mici la cei scolari. Felicitari si mult succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente