Cantecele copilariei, Editura Gama

Cantecele copilariei, Editura GamaMi-ar fi tare greu să încadrez această carte într-o categorie anume. Carte de poezii… sau de cântecele… sau cd cu versurile tiparite?! În orice caz, Cântecele copilăriei de la Editura Gama îndeplinesc toate cele spuse mai sus.

Cântecelele le ştim toţi, şi poate că uneori am mai uitat versurile. Este uşor acum să le urmăreşti, pe măsură ce cd-ul se roteşte. Şi, în acelaşi timp, ai o senzaţie foarte plăcută în faţa paginilor ilustrate. Desenele, ce par a fi realizate chiar de piticii care fredonează, aparţin ilustratoarei Anca Sandu. Chiar dacă nu sunt foarte detaliate, mie mi s-au părut simpatice, expresive şi inspirate.

Cele 24 de cântecele beneficiază fiecare de o pagină dedicată, şi de interpretare din partea Corului de copii "Luceafărul" din Iaşi. Poate că personal aş fi preferat copilaşi puţin mai mici, cu glasuri mai cristaline, dar nu am nimic de reproşat interpreţilor şi calităţii aranjamentului muzical, coordonat de Anca Apetroaiei.

Cartea are formatul de 22x22cm, cu copertă cartonată, şi cuprinde 32 de pagini, cu hârtie grosuţă şi lucioasă. Din cuprins fac parte:

 1. În pădurea cu alune
 2. Alunelu’
 3. Podul de piatră
 4. Ceata lui Piţigoi
 5. Vine, vine primăvara
 6. Înfloresc grădinile
 7. Are mama o fetiţă
 8. Ţăranul e pe câmp
 9. Sur le pont d’Avignon
 10. Clementine
 11. The Itsy-Bitsy Spider
 12. Ce petrecere frumoasă
 13. Frère Jacques
 14. La oglindă
 15. Vulpe, tu mi-ai furat gâsca
 16. Săniuţa fuge
 17. De ziua ta, mămico
 18. Cucule, pasăre sură
 19. Cântecul gamei
 20. O zis mama că mi-o da
 21. Iepuraş drăgălaş
 22. Melc, melc codobelc
 23. Twinkle, Twinkle Little Star
 24. Pupăza din tei

Cartea mi-a plăcut. Mi-a amintit, nu stiu de ce, de coperţile discurilor de vinil de demult. Şi-am regăsit, într-adevăr, cântecele copilăriei mele… şi ale copilăriei de azi. Şi, între ele, cântecelul meu preferat, no.17 :).

Info preţ: EdituraGama.ro, elefant, librarie, libris, eMAG.ro – Vizitează Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente