Decoratiune de Paste cu puisori

Decoratiune de Paste cu puisori

Trebuie să recunosc că, acum, după ce am terminat decoraţiunea, mă uit la ea şi nu-mi vine în minte decât o poartă stelară. Dar una peste alta, este tare drăguţă. Şi cel mai mult mă bucur că au fost copiii încântaţi de leagănul pentru puişori… aşa au spus că se numeşte.

Cum am confecţionat "poarta stelară", scuze, decoraţiunea pentru Paşte :D… am avut nevoie de:

  • un carton foarte gros, alfel nu stă în picioare.
  • sfoară de cânepă
  • un cutter, sau o foarfecă mare
  • coli colorate (portocalii sau maro, pentru cuib)
  • hârtie glasată pentru ornamente
  • hârtie creponată galbenă
  • un ou
  • puişori din ciucuri [detalii de realizare]
  • acuarele
  • lipici, glitter

Decoratiune de Paste cu puisori

Am realizat şi şablonul, dar trebuie printat şi lipit peste carton, abia apoi decupat. Sau, cu câteva instrumente de desen, poate fi direct desenat. Suportul are 20x5cm, cu decupaj de 2cm, după model (pe şablon, spaţiile gri se decupează). Cercul mare are raza de 10cm, şi lăţimea de 2, cercul mic – 8,5cm, şi 1,5cm lăţime. Pot fi desenate cu un compas.

O altă variantă este cu ajutorul unor farfurii de diferite dimensiuni. Se aşează concentric şi se trasează cercurile. Atenţie, cercurile interioare trebuie decupate mai mult, diferenţa dintre ele sa fie de un centimentru, pentru a putea apoi adăuga sfoara.

Dacă cuibul se potriveşte prea sus, se adâncesc decupajele laterale, sau se micşorează cercul.

Decoratiune de Paste cu puisoriPentru ramele mari, se bobinează sfoara, fără a tăia din ghem. Este posibil să tai prea puţin, şi un nod este inestetic. Capetele se introduc pe dedesubt, nu se înnoadă. Pentru îmbinarea celor două cercuri, se realizează cu un fir de aţă foarte subţire (dar rezistent) o legătură în "8", care se înnoadă.

Cuibul se pictează, de preferat, în culoarea în care se vor realiza marginile. Pentru acestea, taie benzi de hârtie şi răsuceşte-le pe un creion, apoi lipeşte-le pe margine. În interior, poţi toca tăiţei de hârtie creponată, sau bucăţele de rafie decorativă dacă ai la dispoziţie.

Decoraţiunea centrală.
Este nevoie de o coajă de ou. Fierbe oul, apoi taie-l cu mare grijă. Foloseşte un cuţit zimzat. Apoi curăţă bine conţinutul cu o linguriţă, fără să spargi coaja. Lipeşte cele două părţi în interiorul cuibului, şi adaugă puişorii.

Pentru decoraţiunile de pe margine, realizează floricele, fluturaşi şi buburuze, apoi decorează-le cu glitter. Fluturaşii eu i-am decupat de pe o hârtie de ambalaj, iar pentru floricele am avut model. Buburuzele se realizează din trei buline: una neagră mare dedesubt, una mică pentru cap, şi una roşie, tăiată, deasupra. Apoi o cariocă şi puţin glitter.

La final, montează suportul. Ai grijă, nu tăia foarte largi spaţiile de îmbinare, căci nu-şi va menţine echilibrul. Acum nu rămâne decât să-i găseşti un destinatar.

Decoratiune de Paste cu puisori

Alte exemple la Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, De-ale casei, Proiecte de Paști and tagged , , .

27 Comments

    • multumesc frumos!
      am mult mai multa vointa, decat talent. 😀
      dar ma bucur ca-ti place, si sper ca l-ai gasit si util.

  1. Imi place foarte mult acest model…..cred ca o sa incerc sa-l fac si eu…sper ca-mi va reusi la fel de frumos ca al tau….multumesc pentru idee…spor la lucru in continuare

    • daca ai cartonul suficient de solid este destul de simplu. eventual daca nu gasesti unul gros, pune doua foi dintr-unul mai subtire. al meu avea 1mm grosime.

    • Am devenit dependenta de Talente… de Nazdravani, este deja un viciu, felicitari pentru imaginatia si dibacia de care dati dovada. Cu siguranta voi incerca sa il fac si eu pentru a decora sala de grupa.Pupici multi de la Craiova si sa o tineti tot asa.

    • 😀
      m-a amuzat mesajul… asa ca va rog sa nu tratati dependenta, incerc sa pregatesc macar saptamanal o doza recomandata de idei noi 😉

  2. Am ramas fara cuvinte…nu ma mai satur uitandu-ma …chiar il vom face si-l vom darui.Sa va dea Dumnezeu sanatate si inspiratie in continuare.

  3. uauuuuuuuu, nu incetati sa ne uimiti cu ideile minunate pe care le aveti.abia astept sa fac eu impreuna cu micuta iustina aceasta decoratiune foarte frumoasa pentru pasti. felicitari pentru ca reusiti sa ne dati tot timpul idei, in felul acesta reusim si noi avem activitati cat mai placute alaturi de copilasii nostri.

  4. deci este…….waw…..absolut superb, mi-am printat sabloanele, vreau si eu sa-l incercam, acu om vedea daca si reusim.
    Daca e sa caut ceva aici cu siguranta gasesc o idee.

    F E L I C I T A R I!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente