Dacă ai găsit prin casă hârtie creponată, dar nu ai idei cum să confecţionezi cu ajutorul ei mărţişoare, iată câteva idei. Normal, în funcţie de îndemânare şi talent rezultatele pot fi diferite…
Materiale necesare:
- carton pentru suport
- hârtie creponată
- hârtie glasată
- aracet, lipici lichid (transparent)
- lipici glitter (cu sclipici)
- foarfeci decorative
- acetofan pentru buclele de protecţie
- o papiotă
- carioci, şampiluţe
Pentru început, lipeşte pe un carton subţire hârtie creponată, în funcţie de ce fundal vrei pentru mărţişoare. Ai grijă cu aracetul, daca fundalul este închis, pot apare pete albe.Şi lasă-l la uscat sub presă, altfel cartonul se va curba. După ce se usucă, taie cu ajutorul unor foarfeci decorative cartonaşe de dimensiuni diferite, pătrate sau dreptunghiuri, după inspiraţie.
Cea mai simplă variantă de mărţişor este cea care foloseşte imagini deja imprimate. De pe o hârtie de ambalaj, de exemplu, poţi decupa un fluturaş. Îndoi aripile de-o parte şi de cealaltă a toracelui acestuia. Partea centrală va fi unsă cu aracet şi lipită cu grijă, iar aripile uşor ridicate vor crea impresia de bătăi. Va fi mai greu de ambalat, dar poţi crea o buclă de acetofan pentru a-l proteja. Bine-nţeles, poţi crea propriul tău fluturaş, şi să-l decorezi cu mărgele.
A doua variantă propusă este un papucel… cred că, dacă ar fi să aşez în ordinea preferinţelor mărţişoarele din copilărie pe primul loc ar fi mărţişoare de sticlă (animale) şi papucei de orice tip. EI, nu mi-a ieşit mie un papucel clasic, cu vârful uşor întors, a ieşit mai mult un şlap modern. Dar nu este greu de realizat.
Din hârtie glasată decupează suportul papucelului şi partea de deasupra. Dreptunghiul se va îndoi pe muchiile scurte aproximativ 2mm. Ceea ce rămâne trebuie să fie mai lată decât "talpa" papucelului. Decorează apoi cele două părţi. Poţi folosi carioci-ştampile, sau proporiul talent. Dacă ai la îndemână foarfeci decorative, nu ezita să le foloseşti. Lipeşte cu grijă cele două aripioare îndoile, pe talpa pantofului.
Când papucelul este gata, adaugă aracet pe toată talpa şi lipeşte-l pe suportul deja confecţionat. Foloseşte glitter pentru a decora papucelul, apoi realizează din acetofan o bandă de porotecţie.
A treia variantă este mai dificilă, ai nevoie de puţin mai multă îndemânare: o glastră cu maci.
Pentru a realiza florile, taie pătrăţele mici de hărtie creponată, de aproximativ 2x2cm. Suprapune două pătrate, apoi leagă-le împreună, ca şi cum ai realiza o fundiţă. Îndoaie apoi fundiţa şi preseaz-o cu degetele. Înnoadă firele, şi taie-le.
Din hârtie glasată decupează o glastră. Lipeşte-o pe suport împreună cu florile de mac.
Foloseşte glitter verde pentru a desena codiţele florilor, apoi auriu sau orice altă culoare pentru a decora glastra. Poţi folosi şi carioci pentru decor.
Mărţişoarele sunt gata.
O primăvară cât mai frumoasă!
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
- Cum am trecut peste primul cadavru - 31 octombrie 2024
- Riglete pentru tablă magnetică, un proiect finalizat - 23 octombrie 2024
foarte frumi si eu stiu sa fac
multumesc. un link :)?
prea putine indicatii
in ce sens putine? imaginile nu sunt suficiente? sau descrierile?
foarte frumos .un talent superb
multumesc!
Imi place foarte mult…Chiar ma gandeam anul acesta sa ma uit pe net,cum se fac martisoare din hartie….si voi mi-ati dat o idee foarte buna MERSI!
cupla:))
super!!!!!!!!!!!!
a… da…. nu este chiar asha de dragut sar mie imi place sclipiciul in resc nimic mai mult
da imi place mult as vrea sa pot sa fac si eu asha ceva dar nu prea stiu cum oricum e super tare mai ales sclipiciul
luati o forarfeca si incercati. e primul pas.
lipiciul este glitter, gasiti la librarie, daca intrebati de glitter cu aplicator.
tari
sunt niste martisoare foarte frumoase si chiar azi am lucrat pentru model.
este o activitate placuta si constructiva.felicitatri celor care au creat aceste martisoare.
de asemenea sunt accesibile din punct de vedere financiar.
inca o data feleicitari si multumiri pentru ca le oferiti si celorlati posibilitatea de a lucra aceste martisoare.cu stima ,psiholog,iancu amelia
partea financiara e cea mai dureroasa… caci idei si modele sunt multe. dar ce te faci la un grup foarte mare de copii… fara fonduri …:(
multumesc pentru aprecieri!
Foarte dragute…o sa fac si eu…merci !
frumoase lucrari
cam greu de facut dar merita
e fain e frumos imi place (^^^)
:poop:
imi place
martisoarele sunt dragute dar ma tem ca nu pot avea toate cele necesare si nu stiu daca le pot face
improvizeaza! cel cu maci e chiar simplu!