Cunostinte despre natura, Editura Gama

Cred că nu există copil care să nu adore, la vârsta preşcolară, cărţile pliate. Cu animale mai ales. Pare că dai pagina, dar le poţi întinde ca pe-o harmonică. Şi mereu te încurci, nu ştii cum să le strângi la loc…

Şi mie mi-au plăcut. Mai ales când par a fi făcute cu cap.
Este ceea ce am descoperit în depozit, la raftul Editurii Gama. Cunoştinţe despre natură, în patru variante: Animale subacvatice, Păsări, Animale de la poli, Insecte.

Animale subacvatice: homar, delfin, căluţ de mare, peştişorul auriu (ai mei îi spun simplu, Cleo ;)), caracatiţa (eu i-aş zice sepie…), broasca ţestoasă, meduza, rechinul, broasca şi balena.

Cunostinte despre natura, Editura Gama, Animale  subacvatice

Păsări: păunul, lebăda, barza, ciocănitoarea, pelicanul, bufniţa, acvila, papagalul, rândunica, pupăza.

Cunostinte despre natura, Editura Gama, Pasari

Animale de la poli: morsa, ursul polar, foca, renul, vulpea argintie, hermina, balena ucigaşă, albatrosul, pinguinul.

Cunostinte despre natura, Editura Gama, Animale  de la poli

Insecte: buburuza, furnica, albina, rădaşca, omida, libelula, cărăbuşul, greierele (lăcustă mai degrabă), bondarul, fluturele.

Cunostinte despre natura, Editura Gama, Insecte

Colecţia mai cuprinde şi Animale domestice, Flori, Fructe, Legume, Animale din savană, Animale din pădurea noastră, Animale din junglă, Pui de animale.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit la această colecţie este că grupează animalele. Dacă ne uităm pe cele de la pol, atunci au în comun mediul de viaţă. La fel, în cazul tuturor categoriilor, făcând asocierea mai uşoară.
Şi, încă un lucru care le-a făcut brusc interesante, nu numai pentru trei anişori, ci şi pentru 6, a fost faptul că denumirile sunt bilingve. Apar şi numele în engleză, ceea ce a trezit şi interesul lui Andrei.

La o dimensiune de 9×9.5 cm, dintr-un carton nu foarte gros, au însă un finisaj suficinet de solid pentru a rezista „mâniei” celor mici.

Şi… îmi place cum se joacă pitica mea cu ele… le întinde complet, construieste un fel de labirint, prin care plimbă uneori păpuşile, ca la Zoo, arătându-le animalele. Colecţia face aşadar toţi banii, mai ales că nu au fost foarte mulţi.

Vizitează Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama, Flori, fete sau baieti, carti, filme si cantareti and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente