Colectia "Carti de colorat", Editura Crist

Ne-am făcut un obicei… nu ştiu dacă e bun sau dacă e prost…
Dar când mergem cu copiii la cumpărături dăm o raită pe la „cărţi”. Nu-mi place să fac asta pe la jucării, prefer să plec acasă cu o cărticică de colorat decât cu o maşinuţă mică. Nu am considerat niciodată că poţi „arunca” banii pe cărti, fie ele şi de colorat.

Din categoria „ieftine, practice şi acceptate de copii” fac parte şi cărţile de colorat de la Editura Crist. Scrisul mare permite şi unui copil mititel să citească cu uşurinţă. Şi când spun mare, înseamnă că un caracter mic are aproape 6mm pe înălţime. Şi bunica ar vedea la dimensiunea asta.

Colectia Carti de colorat, Editura Crist

Apoi, povestea este scurtă, poate fi citită cu uşurinţă înainte de culcare. Vreau să zic… că nu adorm eu citind, şi nici nu casc în disperare la jumătatea poveştii cum mi se mai întâmplă.

Textul are ilustraţie color, folosită şi ca model pentru pagina de colorat de pe partea dreapta. Grafica nu este una sofisticată, putând fi colorată fără dificultăţi de la 4 ani. Spaţiile sunt mari, şi definite complet.

Colectia Carti de colorat, Editura Crist

Ce mi-a plăcut, fiecare pagină conţine şi o întrebare, pentru a verifica cât de atent a fost copilul în timpul lecturii.

Cu un format mare (22x33cm), şi  margini ondulate, din colecţie fac parte:

  • Cenuşăreasa
  • Albă ca Zăpada
  • Frumoasa şi Bestia
  • Alice în Ţara Minunilor
  • Bambi
  • Scufiţa Roşie
  • Hansel şi Gretel
  • Cei trei purceluşi
  • Mica Sirenă
  • Pinochio
  • Răţuşca cea urâtă
  • Şoricelul de la ţară şi şoricelul de la oraş
Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Flori, fete sau baieti, carti, filme si cantareti and tagged , , , , .

6 Comments

  1. Buna ziua,
    Am cumparat si eu din Cora pentru fetita mea vreo sase carti, sunt frumos ilustrate, dar as avea de facut o observatie editurii<> am gasit cateva greseli in acele carti pe care le-am cumparat.Poate si ceilalti le-au observat; este adevarat ca fetita mea nu stie sa citeasca inca, dar ma gandesc la copiii mai mari, care pot invata ca fiind corecte acele mici scapari de tipar.
    In rest, la cat mai multe carti tiparite.
    O zi frumoasa va doresc.

  2. Buna ziua.
    Cititorii care frecventeaza Biblioteca comunala Calarasi, judetul Botosani cit si bibliotecarul comunal va solicita daca sunteti de acord sa ne donati citeva volume de carte deoarece anul acesta nu mi sa dat nici un ban pentru carte din bugetul comunei. Cu multa stima si multa intelegere fata de cele ce vam solicitat, bibliotecar Codau Mihai.

    • Stimate domn,
      NU sunt nici institutie, nici ONG. Sunt persoana particulara, cu o pasiune pentru acest blog.
      Cred ca nu va adresati persoanei potrivite… incercati direct la editura, poate aveti mai mult succes.

      Cristina Hornoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente