Operatiunea “Margica”

Margele de plastic si lemn

Operaţiunea „Mărgica”. Intră la categoria cu ce poţi ţine ocupat un copil în serile lungi de iarnă. Pentru a pune în practică o astfel de operaţiune, cel care o coordonează nu trebuie să se teamă că-şi va înfunda aspiratorul cu mărgele. Apoi, să se asigure că nu are copii mici în zona de acţiune, căci mărgelele sunt multe, şi nu pot fi supravegheate.

Nu aş putea să explic care e magia mărgelelor. Cert e că, dacă te prinde, nu mai scapi. A se vedea cu această ocazie mulţimea de mărgelitori care îşi expun produsele la vânzare pe bloguri. Şi dacă adulţii declară că o fac din plăcere, şi nu pentru că ar avea un câştig fabulos din asta, de ce să nu-i înţelegem pe copii?

Este un joc cu atât mai minunat cu cât mărgelele sunt mai variate. Primul set l-am primit la grădi, de la Moş Crăciun. Au înşirat cu ardoare amândoi, şi erau foarte mândri să-şi expună la gât operele. Ce dacă băieţii nu poartă mărgele, le-a făcut singur!

Voi expune mai jos creaţiile, originale şi realizate cu un gust impecabil. Cea verde e făcută de mine… încercam să dau exemplu, cum se îmbină culorile „armonios”. A primit însă calificativul Satisfăcător, dar nu pe gustul consumatorului.

Margele de plastic si lemn

Margele de plastic si lemn

Margele de plastic si lemn

Margele de plastic si lemn

Margele de plastic si lemn

Margele de plastic si lemn

La final însă, câteva sfaturi practice dacă optaţi pentru un astfel de joc:

– Musai aveti nevoie de închizători. Dacă nu sunt incluse, găsiţi la mercerie.
– Nu folosiţi fir textil pentru înşirat. Puteţi folosi un elastic subţire (are avantajul că se poate înnoda şi scoate uşor de pe gât), sau un fir de naylon. Naylon găsiţi la articole pescăreşti, nu trebuie unul foarte gros. Mărgelele se înşiră extrem de uşor, dar este nevoie de închizătoare daca nu faceţi siraguri suficient de lungi.
– Dacă optaţi pentru mărgele de lemn, verificaţi finisajul. Am observat că sunt vopsite la final, de multe ori vopseaua acoperă găurile, sau acestea sunt realizate superficial, necesitând intervenţia părinţilor pentru perforare completă.

Este un joc ideal pentru şezători… ocazie cu care puteţi depăna Înşir-te mărgărite…

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse.

Un comentariu

  1. Superfaina activitatea asta. Recunosc ca eu am avut o vreme cand faceam tot felul de „giumbuslucuri” cu margele de nisip, dar din varii motive am intrerupt activitatea momentan.
    Dar de Craciun a primit si Andra o cutiuta cu margele si de atunci tot mestereste la ele. Elasticul care il avea in dotare s-a terminat din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente