L-am intalnit pe Mos Craciun

Anul acesta Moş Crăciun a venit iarăşi la noi. Am privit cu emoţie faţa transfigurată a copiilor mei, când moşul a intrat pe uşă, la grădiniţă. Mi-am spus cu lacrimi în ochi, "Uite, încă un an magic! Încă un an în care încă nu mă întreabă cine se ascunde sub mască! Încă un an în care cred în el din tot sufletul!"

I-am privit cu emoţie, cum se fâstâceau când începeau poezia, şi le era teamă să-l privească pe Moş în ochi. Irisuca a nimerit lângă el. Îmi făcea semne discrete şi-mi arăta: "Uite mami, Moşul!" Îi zâmbeam complice, şi o invidiam… că poate visa. Îmi amintesc prima şi singura mea întâlnire cu moşul, la grădiniţă, înainte de revoluţie… când mi-am dat seama că era educatoarea de la grupa vecină. Îmi aduc aminte dezamăgirea copilului din mine, şi este motivul pentru care nu am fost şi nu voi fi niciodată de acord ca un cunoscut să joace acest rol. Un Moş Crăciun închiriat, cu un costum frumos, nu improvizaţii ieftine, merită efortul.

Anul acesta Moşul la grădi a fost la înălţimea aşteptărilor. Am avut "moşi" şi în cei trei ani precedenţi. Dar toată prezenţa scenică, remunerată, "ovcors", s-a limitat la un HO HO HO la intrare, bine v-am găsit, şi la final, un apel ca la armată, pachet-nume-copil-livrare. Anul acesta Moşul a fost mai aproape de copii. Şi la pauză, în timpul schimbării costumelor, a stat de vorbă cu ei, au glumit… iar finalul a fost precedat de o poveste de Crăciun, şi pe lângă clasicele îndemnuri de cuminţenie, s-au strecurat şi cele legate de timpul la tv, pc…

Şi… oferirea darurilor a fost chiar şi peste aşteptările copiilor. Obişnuiţi să treacă la locul lor după ce au primit cutiuţa enigmatică, au fost foarte surprinşi să vadă că Moş Crăciun stă de vorbă cu ei, ba îi mai ia şi în braţe; şi, în plus, le oferă o amintire de neuitat. Apreciez acest lucru cu atât mai mult cu cât depăşisem deja timpul rezervat în agenda Moşului, şi avea încă o serbare la care trebuia să ajungă.

Am vorbit cu copiii, au fost încântaţi că Moşul nu s-a "grăbit" ca de obicei. Mustrările nu au fost pe gustul lor… dar le-am amintit că Moşul ştie tot, depinde de ei să fie cuminţi.

Amintiri cu Mos Craciun

Personal mă bucur că anul acesta am reuşit să găsesc pe cineva care pune şi pasiune în ceea ce face, nu se uită doar la câştig.

Mulţumim, Dragă Moşule!

Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei and tagged , , , .

10 Comments

    • Draga Elena,
      In mod sigur eu nu sunt Mos Craciun, si acesta nu e site-ul lui.
      Dar am scris articolul dupa ce l-am intalnit.

      Pot sa-ti spun ca vine doar la copiii care cred cu adevarat in el, si aduce cadouri proportional cu gradul de cumintenie al fiecaruia.
      Si, daca tot vrei sa-i scrii un mesaj, iti recomand sa scrii corect, fara greseli.

      Ani

  1. draga Mosule eu stau pe strada ion diaconescu nr 8 si vreau un ateveu adevarat daca poti sami trimiti una cu drag alexandru

    • Alexandru,
      Aici lasi degeaba mesaje pentru mos, este un site privat, care nu are legatura cu posta lui.
      In schimb pot sa-ti dau un pont: scrie corect, fara greseli, asta sigur nu ii place! „sa-mi”… virgulele la locul lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente