Sunt mandru de tara mea (2)

Am revenit, cu desenul pe aceeaşi temă patriotică. La fotografii am mai improvizat noi, numai că la desen nu ne-a mers.

Am scos de la naftalină un şablon cu harta României. Nici nu stiu câţi ani are, a fost al meu de când mă ştiu. Dar se pare că exact de asta avea Andrei nevoie! Era în extaz când l-a vazut. Bun, facem un scenariu cu copilul… harta, tricolor pe margine, doi copii în costume naţionale. Las copilul la măsuţa de lucru şi mă duc în bucătarie. Aud un stigăt mândru… GAAATTTAAA!!! Măi să fie, parcă era găina babei din Punguţa cu doi bani, după ce ouase mărgica… dau şi eu repede fuga, ca baba, să văd ce "ispravă" mi-a făcut… şi când colo… ce-mi văd ochii… copilul făcuse harta cu oraşele.

Orase din Romania

Şi îmi povestea foarte mândru că, după ce a făcut punctuleţele cu şablonul, le-a scris şi numele la fiecare! Şi uite, a greşit la Zalău, dar a şters cu guma şi a corectat. Şi, pentru orientare, a adăugat şi o busolă. Eu trag muuult aer în piept, şi încep teoria, cum că la concurs nu asta trebuie să facem. "Ba mie asa îmi place! Asta e ţara mea!" Ei aş, cum să-l trimit cu aşa ceva luni la gradiniţă?!

Aşa că am reluat procesul. Făcut harta. Asta îi place. Apoi tricolor, repede, cu carioca, că doar a mai făcut. Şi chinuie-te apoi mami să convingi copilul să deseneze costume naţionale. Am făcut research pe net, să vedem cum arată… şi… iacătă ce-a ieşit. Şi m-a ameninţat să fac bine să-mi placă, căci el altul nu mai face.

Costume nationale romanesti

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cu si despre nazdravanii mei and tagged , , .

4 Comments

    • Eu „ma stiu” cu vreo 4 ani mai mult ca tine. A fost a mea, scrie pe spatele ei cu acul… ! Plus ca voi n-ati facut geografie la scoala, domnisoara voastra era prea ocupata cu cele sfinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente