Fulgi de zapada din coli de hartie

Ce ar fi iarna fără magia primului fulg de nea? Cine nu a stat cu palma întinsă, încercând ca preţ de o secundă să savureze cât mai mult din minunea acelui mic cristal de apă? Fiecare este unic, nu poţi întâlni doi fulgi la fel. Şi iarăşi, de câte ori nu am privit dimineaţa ferestrele împodobite cu originale flori de gheaţă? Atât de rece, şi totuşi atât de atrăgătoare?

Poţi acum să-ţi împodobeşti fereastra cu fulgi de nea, confecţionaţi manual împreună cu copilul tău. Vor fi la fel de speciali, şi fiecare va fi unic în felul său. Nu încerca să realizezi doi la fel, se pierde magia…

Ai nevoie de coli albe de hârtie, de preferat coli cât mai subţiri, de scris. Taie un pătrat, apoi îndoaie-l de 3-4 ori, păstrând mereu în stânga „centru” foii.

Taie un patrat dintr-o coala de hartie

Taie un patrat dintr-o coala de hartie

Indoaie patratul de hartie

Indoaie patratul de hartie

Fulgi de nea din coli de hartie
Apoi, dă frâu liber fanteziei. Rotunzi sau cu colţişori, cu găurele sau zimţaţi, pregăteşte cât mai mulţi. Îţi recomand să ai o foarfecă solidă, căci va fi destul de dificil să tai colile îndoite. Dacă nu te descurci, poţi să trasezi întâi cu ajutorul unui creion forma pe care vrei să o capete fulguşorul tău.

Fulgi de zapada din coli de hartieFulgi de zapada din coli de hartie
Fulgi de zapada din coli de hartie

La sfârşit, când te declari mulţumit, umezeşte geamul ferestrei şi lipeşte-i cu ajutorul unor benzi mici de scoci. Te vei trezi în fiecare dimineaţă şi vei avea o fereastră ce-ţi va însenina ziua.

Fereastra decorata cu fulgi de zapada din hartie

Spor la treabă!

Alte modele la Atelierul de creaţie

Fulgi de nea 3D din hartie Fulg de nea din staniol Fulg de zapada, sablon pentru fereastra Felicitare cu fulg de nea prin quilling idei-creative84-casa2

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de iarnă and tagged , , , , .

77 Comments

    • Buna,
      Am facut atunci multi fulgi, nu am reusit sa fotografiez sablonul la fiecare. Nu exista un model propriu-zis, cu cat sunt mai adanci sau mai diferite decupajele, cu atat ies mai frumosi.

  1. Sunt frumoase si interesante toate lucrarile si ma ajuta in activitatea cu copiii. As dori si eu sabloanele de la zanele anotimpuri daca se poate. Multumesc foarte mult.
    Stela

  2. Buna ,am noua ani si sunt in clasa a-IV-a .Am facut un model de fulg la scoala si am primitt un zece . Multumesc pentru ca ma-i inspirat cu modele tele de fulgi .ti-au iesit super!!!!!!!!!
    La revedere!

    • la acest articol nu am facut sabloane. pentru orice alte modele, in afara de zane (pe care vi le-am trimis putin mai devreme), aveti link la model in articolul dedicat.

  3. buna ziua,
    am lucrat mai multe dintre modelele propuse de dumneavoastra, si au iesit foarte bine
    nu sunt cadru didactic dar impreuna cu fetita mea de 6 ani lucram (in limita timpului) cate ceva .As vrea, daca se poate, sablonul pentru zina iarna si toamna.
    multumesc mult
    tot respectul pentru indemanare si rabdare

  4. CATA SATISFACTIE POT DA CATEVA „TAIETURI”!AM INCERCAT SA LE ARAT DOAR COPILASILOR MEI FULGII DE NEA SI AU FOST ATAT DE INCANTATI INCAT SAMBATA MI-AU FACUT VREO 40,DAR CU ATATA SUFLET DE IMI RADEA INIMA DE BUCURIE!!!
    VA ROG FFFFF.MULT SA-MI TRIMITE-TI DACA SE POATE SABLONUL ZANEI IARNA!!!!!!
    VA MULTUMESC!!!!
    SARBATORI FERICITE DE LA ROBERT,GRAZIELLA SI ELENA!!!!

    • partea frumoasa, cand nu exista model printat, e ca nu poti face doi identici. si mereu incerci o varianta noua.
      zana va sosi pe mail :).

  5. am vazut fulgi sunt reusiti am 11 ani ,iar eu am un model prppriu dar nu pot sa vi-l zic faceti si voi modelele voastre si veti vedea ca ati facut modelul vostru propri mie imi pare bine ca am gasit acesta pagina si am vazut fulgi m-am apucat de lucru

  6. SUNT CADRU DIDACTIC SI AS DORI SI EU DACA SE POATE SA-MI TRIMITETI MODELUL CU ZANA SI ALTE DECORATIUNI(FULGI,STELUTE ETC….).VA MULTUMESC!

  7. ca sa fie si mai frumos,asa fulgi de hartie ii lipesti pe sticla cu un burete umed,dupa care cu o periuta de dinti si putina pasta de dinti faci stropi deasupra(primii stropi sint mai mari,fiti atenti)si dezlipesti fulgul,ramane doar amprenta.e si mai frumos,sa stiti:)

  8. Fulgii sunt superbi. M-am apucat si eu acum ca trebuie sa pavoazez sala de grupa.
    V-am „auzit vorbind” despre niste sabloane ale zanelor.
    Mi-ar fi de mare folos daca vreti sa mi le trimiteti si mie.Va rog frumosss!Si va multumesc anticipat.

    • Va multumesc pt modelele interesante si frumoase pe care le postati pe site si v-as ruga cand aveti timp sa-mi trimiteti si mie cele 4 zane (sabloanele).
      Va doresc un an nou fericit si plin de impliniri.
      Multumesc anticipat pt sabloane.

  9. as vrea si eu zana si ce sabloane mai aveti!!! (cred ca ar fi mai simplu daca ati pune zana pe pagina asta ca sa o ia toata lumea):)

    • nu ar fi deloc simplu, pentru ca pachetul de transfer are 15MB… si limita de trafic pe blog este si ea limitata.
      daca dau pachetul la liber… risc sa raman fara site 🙂
      asa ca prefer sa trimit pe mail, cu transfer.ro, si sa nu platesc banda suplimentara.

  10. azi am facut si eu fulgii, pt a decora camera fiului meu cu care sarbatorim primul lui craciun :).
    Va multumesc din suflet pt atatea idei frumoase pe care ni le dati si v-as ruga cand aveti timp sa ne trimiteti si noua cele 4 zane (sabloanele).
    Va doresc sarbatori fericite si multi anisori, sa va prindem si peste 4-5 ani cand vom putea participa si noi la frumoasele concursuri.
    Multumim anticipat pt sabloane.
    Anda

    • mai aveti de asteptat macar 2 ani, dar nu pentru zane (pe care promit sa le trimit macar anul asta), ci pentru jocurile de pe site.
      de la 3 ani puteti incepe.

  11. am facut si eu mai multe modele de fulgi si au avut un succes enorm.
    as dori si eu sablonul zanei iarna, va rog mult. multumesc

  12. buna! as dori si eu zanele, va rog frumos! este primult meu an in invatamant si nu am idei asa de elaborate. va multumesc anticipat! spor la mai multe creatii.

  13. Va multumesc pt modelele interesante si frumoase pe care le postati pe site si v-as ruga cand aveti timp sa-mi trimiteti si mie cele 4 zane (sabloanele).
    Va doresc un an nou fericit si plin de impliniri.
    Multumesc anticipat pt sabloane.

  14. Pingback: Suncatcher | Alfabet ReCreativ

  15. Va felicit pentru tot ceea ce faceti,am preluat la grupa multe idei dar indraznesc sa va mai rog inca o data daca se poate sablonul zanelor,nu am primit nimic pana acum(din primavara).Sunt fff reusite si stiu ca multa lume le doreste.Spor la munca si Sarbatori fericite!

    • o sa retrimit, probabil in weekend, dar sa verificati si in spam.
      nu raman restanta, si le-ati primit si atunci, 2013-02-19 17:14:02…

  16. Buna seara. imi puteti trimite si mie sabloanele cu cele 4 zane pt fereastra si cateva sabloane cu fulgi, stele? Va multumesc! Adresa mea de e-mail:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente