Felicitări cu coroniță de Crăciun – string art

felicitare coronita craciun string art

Uneori când te apucă „febra” e greu să te oprești… După felicitările cu brăduți, care încet-încet și-au găsit destinatari, ieri am mai dat gata o serie cu coronițe de Crăciun. Trăiască bling-bling-urile de la Daco, căci nu știu cum altfel aș fi rezolvat repede și cu efect problema.

Dacă tot am fost în piață la Obor după „porcării”, am trecut, firește, și prin magazin, unde nu m-am putut abține să nu mă opresc la mercerie… Voiam fir mătăsos, și am zis eu că-mi rezolv problema cu niște papiote la 3,5 lei, că nu are sens să iau mosorele de 19 lei, x 4 culori. Socoteală proastă, căci firul, deși mi se părea mai gros decât ce voiam eu, s-a dovedit a fi chiar prea gros, lucru extrem de enervant atunci când ai deja ceva în minte… Așa că am despicat firul, în trei, și nu în patru, și am obținut grosimea potrivită. Mai era o problemă cu el, de la răsucire era ușor „creț”, însă compensa cu grosimea. Așadar, dacă vi se pare că firul, pe felicitările de mai sus, strălucește cu un efect ciudat, să știți de ce.

Modelul din mijloc este găsit pe net, pe celelalte două le-am văzut și le-am construit singură. Cel din stânga – două cercuri concentrice, raza celui din mijloc – mai mică cu 1cm, și din 10 în 10 grade realizată câte-0 perforație. Folosiți compas și raportor, nu aveți cum să greșiți. Cel din dreapta este aproximativ la fel: două cercuri concentrice, cu diferența de rază 2cm, se trasează patru diametre, la unghi de 45 de grade între ele, și se obțin opt trapeze. Acestora li se trasează, cu un florar, o diagonală curbă (dacă e prea complicat, merge și dreaptă), și se perforează din 2 în 2mm. (Dacă ați amețit, aveți aici modelul, se printează pe carton, se perforează, sunt două modele de felicitări.) Pentru modelul din stânga, am cusut din fiecare perforație exterioară 13 corzi, 5 pe cercul interior, în imediata vecinătate, 8 pe cel exterior, câte 4 de-o parte și de cealaltă, începând de la 4 puncte distanță.

Decorațiunile sunt realizate cu diverse perforatoare de margine, dar distracția a reprezentat-o perforatorul magnetic de la Daco, PFM037, care se poate plasa oriunde în pagină, la orice distanță de margine. Norul de stele din mijlocul coroniței este realizat astfel – se vede suportul felicitării- , și cum era prea „drăguț”, nu m-am abținut să nu mai fac câteva.

Voi cum stați cu pregătirile de Crăciun?

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Felicitări, Proiecte de Crăciun and tagged , , , .

4 Comments

  1. Prea frumoase!!! Prea „addictive kind of ” !!!!… Daca incerc azi…se pune ca „cos in zi de Sarbatoare” sau ca ma relaxez si distrez ?!?😨😏

    • Se pune la ce te lasă sufletul. După mine trb un update și la rânduieli… Când trimiți femeia la muncă peste zi, și singurul timp liber e în weekend, nu-i poți cere să stea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente