Nu mă mai satur de mers la „școală”

Azi nu vă povestesc despre facultate, (mai are subiectul acesta rezervat niște articole), ci despre școala de weekend, sau școala de blog, momentele în care încerc să împac și capra și varza…

S-au împlinit luna aceasta șapte ani de când am lansat site-ul și blogul, și-am zis că e momentul să mai tai o feliuță din timp și pentru al treilea copil al meu, „Talente de Năzdrăvani”. Am mers, la invitația Anei, la a doua ediție a Digital Parents Talks, pe o temă care ar fi bine să înceapă să funcționeze și la mine cum trebuie… monetizarea blogului. Cum (nu) fac bani din blog… e încă o problemă pe listă, ce pot spune e că de vreo 2-3 ani am reușit să scot suficient cât să plătesc serverul, asistența tehnică, materialele necesare articolelor și să beau o bere bună ca să mă felicit. Dacă mi-aș dori să îmi iau casă și mașină din blog? Normal că aș vrea. (Între timp am deschis ochii, nu mai visez.)

Dacă aș avea un singur moment certitudinea că un gest frumos poate fi primit cu bună-credință, reciproc avantajos, aș face-o. Însă… cât timp materialele sunt gratis și tot sunt piratate… ce mă mai gândesc eu la altceva? Poate în afară, peste graniță, nu la noi, în niciun caz…

Dar ca să revin la întâlnirea de sâmbătă. Nișa noastră, de „părinți”, este poate una dintre cele mai ciudate, dar pașnice, probabil ca să fim exemple bune pentru copii. Nu ne strânge împreună nici o pasiune comună (ca pe culinar, beauty… unde se și aprind scântei), ci un fapt de viață. Poate de aceea suntem mai deschise la comunicare, și la învățare împreună. Căci întâlnirea asta a vrut să fie, o școală de weekend, un eveniment profi, în care oamenii participanți sunt cel puțin interesați să performeze pe linia aceasta de online pe care au trasat-o în viața lor, pe lângă toate celelalte.

Așa că fiecare a acționat în consecință. M-am bucurat că am copii mari, înțelegători, căci cel puțin ei nu-mi distrăgeau atenția. Era și greu, căci unul era în excursie, celălalt era lângă mine, înscris și el la „școală”, ca să se convingă că „treaba asta cu blogul” este pentru mine cât se poate de serioasă, nu-mi bat joc, vreau să arate bine, atât pentru cititori, cât și pentru potențiali clienți. Și că m-aș bucura să fac echipă și cu el, așa cum am stabilit când am lansat proiectul. L-a cam depășit discuția, dar mi-a dat un raport detaliat despre bunătățile de la MamaPan (cele cu legume, căci la celelalte mi-a zis că ar trebui totuși zahăr).

Dacă se poate obține mai mult la astfel de întâlniri? Din punctul meu de vedere, da. Studii de caz, exemple concrete. Bila albă de data aceasta o primește Lavinia Pavel, care a rupt pisica în două și ne-a arătat, concret, așa da, așa nu. Păcat că audiența s-a rărit bine de tot la final… dintr-un motiv de priorități. Asta e, fiecare alege pentru el. Când am decis să mă înscriu la facultate, cu doi copii acasă și job, știam că vreau să fac asta, și e important pentru mine. Da, am pierdut multe evenimente, de toate tipurile, pentru că eram la „cursuri”. Însă, dacă am decis că este o prioritate, atunci accept compromisurile.

În încheiere, o întrebare: este, în momentul acesta, Talente de Năzdrăvani un brand? Definiția o aveți mai jos, așa cum a fost analizată sâmbătă. Poate mă ajutați să-mi dau seama dacă ce învăț la „școală” are aplicabilitate practică.

 

Slide de căpătâi în prezentarea lui Paul Olteanu.

Sponsorii evenimentului: Centrul Comercial Auchan, Sloop și Turner România.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged , .

21 Comments

 1. Numele blog-ului este bine ales, poate avea impact. Site-ul are substanta. Sunt convinsa ca toti cei care citesc acest blog apreciaza calitatea efortului dumneavoastra.

 2. Pingback: Monetizarea blogului

 3. Pingback: Inainte de a-ti face site sau blog, gandeste-te ce vrei sa faci cu el

 4. Sigur ca da. Deseori observ prin clase de elevi sau săli de grupa ideile dvs frumoase … ori, apar în anumite discutii, diverse „chestii” observate pe aici. 😊

  • Asta e partea cea mai amuzantă, când se vorbește/se folosește ceea ce fac eu, fără să se știe că e vorba despre mine…

   Cu „zânele” am râs pe săturate… trebuia să decorăm o sală, și vine o colegă… că are ea un material „superb” gata printat. Ghici ce scoate… zânele… Partea și mai tare era că-mi explica cum vin părțile… încercam degeaba să-i spun că nu așa se montează, să verifice de unde a luat-o 😀 … Nu m-am deconspirat decât târziu :)).

 5. Da! Cate carti bune a citit copilul in urma recomandarilor facute pe blog… Pe la cate targuri si evenimente v-am insotit virtual…
  Noi suntem aici, urmarim, citim, ne amuzam…uneori mai postam un comentariu, un like. Promit sa o fac mai des pentru ca imi dau seama ca numai asa stii de noi, numai asa iti poti evalua si tu munca. Te admir pentru ce faci!

  • Tot mesajul mi-a mers la suflet!
   Iar ultima frază e cât se poate de adevărată. Chiar nu am cum să evaluez fără feedback, dar nu despre asta e vorba. Nu am cum să vă cunosc, dacă stați în umbră… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente