Figurine nostime din capace – idei creative – 121

Figurine nostime din capace - idei creative 121, editura CasaUna din aparițiile de iarnă de la editura Casa este Figurine nostime din capace. Deși este foarte haioasă, și entuziasmul general când am răsfoit-o a fost repede temperat de două probleme: prima – să găsesc capace neinscripționate, și mai ales după culorile dorite, nu așa, oricum. Mi-aș fi dorit să găsesc roz, voiam foarte mult să realizez pompierul de pe copertă, dar a fost imposibil. Toate erau scrise 🙁 . M-am descurcat în schimb cu cele albe și albastre, de la cutiile de lapte, care au scăpat nemarcate.

Dacă însă reușiți să rezolvați problema capacelor, volumul propune idei pentru toate grupele de vietăți:

  • safari: antilopă, leopard, girafă, crocodil;
  • animale marine: broască țestoasă, balenă, orcă, caracatiță;
  • animale domestice: cal, puișor, văcuță, gâscă;
  • animale sălbatice: raton, veveriță, bufniță, ren;
  • oameni: bucătar, balerină, pompier, cosmonaut.

Figurine nostime din capace - idei creative 121, editura Casa

Figurine nostime din capace - idei creative 121, editura CasaÎn schimb a doua problemă a apărut de la hârtia buretată necesară pentru proiecte. Nuanțele necesare pentru a pune în practică ideile creative din volum nu fac parte din pachetele standard de pe piață. A fost primul moment în care m-am bucurat că există de ceva ani „cutia cu de toate”. Am păstrat în timp, de la seturile creative, toate resturile de spumă (din fericire și autoadezivă), și am reușit să improvizez. Altfel nu știu de unde aș fi scos, de exemplu, gri…

Ca materiale de lucru speciale, este prenandezul/picătura sau lipiciul fierbinte, pentru a lipi plasticul. Mai aveți nevoie de foaie de calc, pentru a copia ușor modelele incluse pe fila detașabilă din interiorul volumului, și a le realiza apoi pe spumă. Din păcate, spuma este complet mată, modelul nu poate fi nici imprimat, nici printat, și nici copiat pe sticla de la fereastră. Rămâne doar transpunerea prin efectul de indigo, folosind un creion moale și hârtie de calc. Mai puteți să xeroxați modelele, să le decupați, și să folosiți elementele ca șabloane pentru a le desena pe spumă.

M-am oprit la o bufniță, mai puțin reușită, și o gâscă. Dacă vă plac, puteți achiziționa volumul din librăria online a editurii Casa, sau din alte librării online precum elefant (livrare gratuită în punctele de livrare fixe), librarie.net, eMag, libris (livrare gratuită la orice comandă), BestKids, BookCity, Okian.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente