Să coasem paiete…

Anul acesta mă tot gândeam să fac ceva special de mărțișor, și pentru că am luat de la Daco un set de paiete foarte faine, și mai am și acasă altele, mi-am propus ceva modele desenate, dar cu paiete aplicate. Și nu, nu lipite, le voiam musai cusute. Așadar, preventiv, am zis să fac o activitate de încălzire, să vedem dacă și cum se mișcă copiii cu paietele…

Le-am dus panglici – cam cât să o înfășoare de trei ori pe mânuță și să facă fundă, cu indicația să coasem paietele, cu două „raze”. Am forțat prea tare, trebuia să merg pe varianta cu carton, dar mi-am dorit atât de mult să iasă ceva „util”, căci adoră să plece cu ele… nu sunt pregătiți încă să renunțe la suportul solid, așa că voi mai amâna cu siguranță trecerea la cusăturile pe pânză. Nu pot controla încă materialul simultan cu mișcările acului.

De cusut paiete – au cusut, mai bine, sau mai stângaci, cu ața care se încurca mereu… căci am folosit ață de papiotă, mai subțire decât bumbacul cu care coasem de obicei. E drept că la finalul orei au plecat încântați, cu creațiile prinse pe mână. Au reușit toți să coasă cel puțin 10, așa cum mi-am propus, cei mai mititei chiar până la 16, și am avut și excepția, un model superb, „de clasa I”.

paiete bratari

La final am discutat și negociat, vom face fluturi de mărțișor, dar vom pune așa… de decor, vreo 4 paiete, nu exagerăm.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, La grădiniță and tagged , , .

4 Comments

    • Deocamdata e doar asa, un proiect in minte 🙂
      Dar să termin cu sesiunea si mă apuc de lucru. Că parcă nu se mai termină, de la Crăciun încoace numai învățat, învățat…

    • Da, sesiunea asta mă ucide încet… și mai sunt 3. Încerc să mă mobilizez azi să dau o temă, tot cu paiete, evident… că de-asta am și încercat la grădi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente