Figurine din turtă dulce – idei creative – 120

figurine_turta_dulce_120Am primit chiar ieri de la editura Casa ultimul număr al colecției Idei creative (120) – Figurine din turtă dulce, și a picat, ca să spun drept, la „fix”. Una din isprăvile mele de anul trecut în bucătărie a fost pe această temă… și așa bună aducere aminte are fii-mea, încât vrea s-o repetăm și anul acesta. Ne-am distrat, ce-i drept, foarte bine, și până la urmă asta contează. Am „lucrat” amândouă, rezultatul a fost comestibil, am lăsat-o să-și facă damblaua la decorat. Am trecut peste faptul că orice rețetă ce la mine presupune coacere e un dezastru, și m-am jurat că a doua oară nu mai fac…

Și apare „drăcușorul 120”, cu explicații pe larg, așa, pe măsura antitalentului meu în bucătărie, care spune hai, că se poate! mai încearcă odată. Mai stau pe gânduri deocamdată, deși am citit cartea, și pare așa simplu!! Modelele propuse sunt o mulțime, cam tot ce vă poate trece prin minte, de la steluțe, floricele, până la zodiac. Însă nu acestea sunt farmecul volumului, ci explicațiile: cum să faci să nu ți se înmoaie glazura, să combini culorile, să pregătești aluat colorat. Habar n-aveam că există colorant alimentar sub formă de pastă, nu doar cel lichid! Acum recunosc, nu sunt fan al culorilor alimentare, și prefer decorațiunile în alb și maro, cu cacao sau zahăr ars. Nu mi-a trecut vreodată prin cap să pictez turta dulce cu pensula, de exemplu… ori cum să dau simplu găurile pentru a le atârna în pom… Volumul oferă și rețeta, sfaturile de pregătire, dar și coli cu modelele, inserate la mijloc, pentru cei care au nevoie de ajutor.

Una peste alta, am plecat cu cartea după mine prin oraș, după încă o experiență picantă la Poștă, și prin autobuz răsfoiam și citeam. Am salivat… și cum m-a prins și ora prânzului am zis că nu-i adevărat, pozele nu sunt reale, ca să nu mai visez cu ochii deschiși. Am zis eu demult că volumele acestea ar trebui să aibă și pachet promoțional cu ce se propune, mai ales la nivel culinar.

Figurine din turtă dulce - editura Casa - Idei creative 120

În speranța ca recomandarea mea va sosi la timp, adică să aveți timp să o comandați, o puteți achiziționa direct din librăria online a editurii Casa, sau de la elefant (au apărut puncte noi de ridicare a comenzii în București, unul chiar la metroul la Universitate), Libris (livrare gratuită prin curier la orice comandă), Librarie.net, eMag, BestKids.

După ce v-am delectat privirea cu minunățiile din carte (preferatele mele sunt primele, decorate cu anason și cuișoare), am scotocit după cele câteva poze cu turta noastră dulce… știu că am căutat atunci câteva zile creioanele decorative de la Dr.Oetker, că nu știam cum să facem altfel… Și până să învățăm să le folosim cum trebuie, am dat iama în bomboane (cele de la M&M au picat minunat!). Acum știu și ce n-a fost ok cu glazura… Dar s-au mâncat toate!

turta dulce

 

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Casa and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente