Glob pentru pomul de Crăciun din benzi de hârtie

Tema aceasta a fost inspirată de numărul 116 al colecției Idei creative, Animăluțe din globuri de hârtie. Cum nu le pot da copiilor, la temele săptămânale, modelele integrale din carte, m-am gândit să-i familiarizez un pic cu tehnica. Noi am mai lucrat globuri asemănătoare, dar tehnica este extrem de simplă.

  1. Se taie benzi de carton de 2cm lățime și 30cm lungimglob benzi de hartiee (latura lungă a unei coli a4). Pot fi tăiate simplu, sau cu foarfeca decorativă. Eu le-am tăiat cu ghilotina, are opțiunea de a tăia ondulat.
  2. Se decorează benzile, după dorință: glitter, confetti, elemente perforate, aproape orice. Lăsați liberi cca 3cm în zona centrală, unde se vor lipi și suprapune, dacă adăugați elemente volumetrice.
  3. Marcați mijlocul benzii și perforați cu un ac. Am folosit un ac de quilling de la Daco, cu două capete, unul fiind ac simplu. Puteți, tot acum, să perforați și capetele, la cca 5mm de margine.
  4. Lipiți benzile în cruce, două câte două, apoi suprapuneți crucile, să obțineți o stea cu 8 brațe.
  5. Luați un ac cu ață.
  6. Ordinea de înșirare este următoarea: mărgică, centrul stelei de 8, un pai de băut tăiat (6-7 cm), fiecare braț al stelei, în ordinea inversă lipirii și pe perechi, fundă (opțional), a doua mărgică.
  7. Înnodați ața, faceți agățătoare și globul este gata.

Cartea include foarte multe modele cu această tehnică, în mai multe variante. Îmi plac foarte mult cele cu mărgele la mijloc, când se realizează un glob mic în interiorul globului mare (sper să reușesc unul și așa, doar să găsesc mărgele!). Se decorează cu căpșoare de animăluțe, și rezultatele sunt minunate. Mi-aș dori un brad de Crăciun astfel decorat, doar că inamicul meu, Timpul, anul acesta nu mi l-a permis. Mi-a m promis însă ca, atunci când voi avea clasa mea, bradul de Crăciun să fie împodobit numai cu creațiile copiilor. Iar globurile de acest tip se vor afla cu siguranță printre ornamente.

Cartea o găsiți în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării online: eMag, Libris (transport gratuit), elefant, (transport gratuit în punct fix de ridicare a comenzii), AdevarulShop, Okian, Librărie.net.


Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun and tagged , , .

3 Comments

    • 🙂 vom mai vedea cât de fericiți. La pachet vin și reguli, și încă nu am văzut om fericit când le adoptă…
      Per ansamblu copiii vor fi. Mai vedem părinții…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente