Dacă mă iubești… atunci…

2015-11-02-19.24.57… atunci nu exită „atunci”! Este simplu, însă trebuie s-o simți ca s-o poți spune. Dacă mă iubești, sunt cel mai fericit om din lume, pentru că primesc acest dar neprețuit din partea ta. Însă e greu să iubești necondiționat, și să primești, în același mod, sentimentele altcuiva pentru tine. Nu poți obliga pe nimeni să te iubească, și nici dragoste cu de-a sila nu se poate, și zicala e mai veche poate decât înțelepciunea din care curge.

M-am străduit, atât cât am putut, să le explic mereu copiilor că iubirea există sau nu, că reciproca nu e întotdeauna valabilă, și că este unul din lucrurile care nu suportă comparație sau control. Te iubesc pentru că ești copilul meu, pentru că ești parte din mine, pentru că indiferent ce ai face pe lumea asta, vei rămâne mereu copilul meu. Analfabet sau geniu, sclipitor sau „normal”, fără condiție de religie sau orientare sexuală, te voi iubi întotdeauna pentru că-mi ești copil. Proiecțiile dorințelor mele în viitorul tău sunt problemele mele. Așteptările, orgoliile frânte, acestea nu te privesc! Nu te iubesc mai puțin pentru că ai câștigat un concurs, ori dacă nu mă suni când pleci de-acasă, nu te iubesc mai mult dacă te dai de ceasul morții să câștigi pentru mine. Te iubesc pentru ceea ce ești, ceea ce vei fi, și mă voi bucura de fiecare clipă pe care vei decide s-o împarți cu mine.

Tu, copile drag, nu trebuie să-mi dovedești mie că mă iubești! Îți sunt mamă, nu m-ai ales, iar eu te-am primit în viața mea ca dar al misterului ce ne înconjoară. La fel cum nici eu nu trebuie să-ți dovedesc că te iubesc, cumpărându-te cu fiecare dorință împlinită. Între noi, undeva, într-o clipă de lumină, s-a format o legătură pe care nimeni și nimic n-o poate distruge. Nu există niciun moment în care să mă întreb dacă mă iubești, în schimb sunt mii de momente în care mă întreb dacă merit iubirea ta, și ce pot face eu să fiu la înălțimea ei.

Tu, drag copil, nu trebuie să-mi dovedești că mă iubești! Iubește-te pe tine, fă tot ce poți să-ți împlinești visele, să știu că în orice moment, când te uiți în oglindă, îți place omul pe care îl vezi, îi zâmbești și ești mândru de el. Iubește-mi și respectă-mi creația, și acesta va fi singurul lucru de care am nevoie, să simt iubirea ta.

Nu vreau și nu accept șantajul sentimental: dacă mă iubești, atunci… Atunci, ce? Să faci ceva ce nu vrei, pentru că un altul se simte nesigur pe lume? Am să le repet mereu: cine are nevoie de dovezi că dragostea există, nu merită acele sentimente! Ia-le, du-le departe, închide-le, pentru că, dacă i le pui în palmă, îți va frânge inima.

Sunt, mai repede decât mi-aș dori eu să curgă timpul, mamă de adolescenți. Și vreau să aibă puterea, în orice moment, indiferent ce simt, să se ridice și să plece când vor auzi

Dacă mă iubești, atunci… 

Cristina H.
Posted in De-ale casei.

3 Comments

  1. Daca ma iubesti atunci…. nu-mi limita iubirea punandu-mi conditii.

    Constantin Noica avea un citat, de altfel e şi cea mai frumoasă declaraţie de dragoste: „Simt că te pot părăsi. Te iubesc atât de mult, încât s-a împlinit ceva în mine – şi acum te pot părăsi”. E inutil să întorci capul. S-ar putea să vezi nedumerire. Când pleci, e bine să crezi că ai socotelile încheiate.

    Daca ma iubesti, desfa-ti bratele si lasa-ma sa zbor. Daca vrei sa zbori cu mine, vino; iar daca vrei sa cazi, o sa incerc sa te conving ca, totusi, aici sus e mai frumos… dar nu am sa te opresc.

    Tocmai pentru ca te iubesc.

    • Frumos citatul, se potrivește cu articolul. Tot l-aș scoate însă pe „dacă”. Nu-și are locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente