Zâna toamnă în grădina cu flori

Unul din proiectele de ieri de la opțional a fost adaptat temei de toamnă, chiar dacă, la prima vedere, zâna noastră nu era nici pe departe îmbrăcată adecvat sezonului. Dar avea aripi, ba chiar baghetă, și se cheamă că e o zână. Aș fi vrut și florile să semene mai mult a crizanteme, dar timpul nu e prea îngăduitor.

Am pregătit benzi de hârtie albastră și verde, de cca 7.5 x 21 cm, pe care le-am lipit pe un carton A4, „rama tabloului nostru, reprezentând cerul și iarba. Este modalitatea cea mai rapidă de a realiza decorul, lucru cu care încerc să-i obișnuiesc, chiar dacă sunt mici. Vederea în spațiu se educă, a stabili ce este „în față”, și ce este „în spate” nu este chiar la îndemâna celor mici.

Prima a fost montată zâna, din setul creativ de la Daco . A fost operațiunea cea mai migăloasă, obiectivul principal fiind asamblarea elementelor după model. Nu lipirea pieselor a ridicat probleme, ci căutarea și potrivirea acestora. Chiar dacă au asamblat una singură, pentru a depista pe matriță piesa necesară, au analizat ambele modele.

Finalul a fost reprezentat de adăugarea florilor în grădină. Pentru frunze au tăiat pe jumătate inimioare verzi, toate elementele fiind realizate cu perforatoarele decorative, tot Daco. Ultimul adăugat a fost norișorul, decupat de mine, repede, dintr-o hârtie împăturită. Copiii ar fi vrut un soare, dar cum hârtia galbenă se evaporase, am „umplut” cerul cu o atmosferă mai de sezon. Soare și fluturi (tot ideea lor, dar nu se potrivea) la primăvară. Acum mă gândesc că mergea și o umbreluță…

zane daco - kit creativ

Timp de lucru: cca 50 minute. Vârsta medie: 5 ani.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, La grădiniță.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente