Despre concursurile pe blog

zaruriAzi – despre o temă care m-a chinuit tot anul, și care sper să răspundă și întrebărilor pe care le-am primit pe tema „de ce nu mai sunt concursuri pe site”. Ei bine, pentru că, undeva în decembrie anul trecut, o ordonanță de guvern a schimbat legile care reglementau lumea jocurilor de noroc, și implicit și pe cea care avea oarecare tangențe cu ea, adică cea a concursurilor cu tragere la sorți.

După o lungă perioadă de răbdare în relațiile cu organizațiile statului român, insistențe (deși e vina mea, cine m-a pus să folosesc mailul de contact?! doar știam adresa fizică), în cele din urmă am mers personal la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc,  și am primit răspunsul.

Modelele de concurs pe care le foloseam până acum pe site, adică răspunzi cerinței și tragem la sorți X premii din numărul de participanți nu mai este un tip de concurs liber. Cât timp este pusă la încercarea soarta și norocul, atunci este nevoie de aviz de organizare de la ONJN. Orice altă modalitate de stabilire a câștigătorilor nu îi privește pe ei.

Dacă cumva se percep taxe participanților, este un cu totul alt regim, necesită autorizare, plata de impozite, alt bal, altă distracție, detalii obțineți la sediu, cei interesați. Pentru obținerea avizului este necesar un regulament oficial, autentificat la notar, un drum la ONJN (sau trimis prin poștă, cu confirmare de primire), unde se depune o cerere și copie după regulamentul autentificat, iar avizul este eliberat în 30 de zile. Pentru tragerile la sorți organizate fără autorizație se aplică amenzi, și mi se pare că cea mai mică este 5.000 lei. Poate nu vor fi găsite paginile cu concursuri, însă dacă se fac sesizări din partea nemulțumiților, atunci cu siguranță se verifică și se aplică amenda, chiar și retroactiv.

Din acest motiv lucrurile se vor schimba și aici, pe blog. Va urma mâine un concurs, cu premii frumoase, veți vedea despre ce este vorba, și care va avea o modalitate „nouă” de desemnare a câștigătorilor. Poate la un moment dat am să apelez la încrederea pe care mi-am dobândit-o până acum, din partea voastră, și să desemnez eu câștigătorii, cu de la mine putere, fără să specific concret care îmi vor fi criteriile, deși voi decide poate aleator.  Cert este că, din punct de vedere legal, nu vor mai exista oficial trageri la sorți decât în condițiile de mai sus.

O toamnă frumoasă vă doresc tuturor!

Cristina H.
Posted in Concursuri-fulger.

4 Comments

    • Pentru cine?! Mie mi se părea suficient să depunem la ei, odată cu cererea, regulamentul semnat de noi. Fără notar și alte nebunii. Dar… ce să zicem.
      Sau să aibă pe site o aplicație în care să-l încarci, și acolo să fie accesibil pentru public. La noi însă… ca la nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente