Livada de primavara – pictura pe obiecte de lemn

oglinda copacel pictura pe obiecte lemn

Dacă tot intru în linia proiectelor de primăvară, pregătisem pentru ieri oglinjoare din lemn, să le pictăm. Eram sigură că fetele vor fi încântate, şi profitam de ocazie să le cer să picteze cu beţisorul, pentru a mai pune la încercare răbdarea. În timp ce pregăteam materialele, o colegă mă întreabă de unde am copăceii din lemn… eu casc ochii, căci pentru mine, de vreo doi ani, modelul acesta e de floare. Nici prin cap nu mi-a trecut să caut o altă semnificaţie. Ei bine, ideea cu copacii era şi mai bună decât a mea cea cu florile, aşa că am schimbat. Le-am întrebat pe fete ce văd prima dată când se uită la obiect. Prima reacţie – o floare. „Alte idei?” Un copac! Altele n-au mai fost, nici la mine, nici la ele. Dar a rămas copacul. Tema s-a potrivit de „minune” cu vremea mohorâtă de afară, au înflorit instant copacii noştri, şi a explodat primăvara.

Pictăm fără să folosim apă. Nu am spălat nici măcar pensulele în timpul lucrului, aveam suficiente cât să le schimbăm. Încerc să-i obişnuiesc ca atunci când pictăm pe obiecte – fie ele de ipsos sau de lemn, să nu diluăm culorile şi să nu afectăm obiectul. În plus, fără apă, culorile tempera se usucă mult mai repede, dacă sunt şi bine întinse.

Florile le-am realizat cu scobitoarea. Ba chiar au şi cinci petale, şi pistil auriu. Frunzele – verde închis – au fost adăugate ultimele. Dialogurile sunt inevitabile, şi am început să zâmbesc când se văita Alexandra că ea nu are răbdare, e prea migălos… N-a fost nevoie să răspuns eu, Ana era pe fază: Păi tu de ce crezi că avem tema asta?? Crezi că nu se vede că n-avem răbdare? Asta învăţăm azi!!

Ele au exersat. Eu am început să exersez lucrul fără model, pentru a vedea încotro se îndreaptă imaginaţia lor. Discutat la început, proiectul are mari şanse de reuşită. Al doilea lucru pe care îl exersez este evaluarea… Aşteaptă ca veveriţele să vadă ce reacţie am: îmi place că ai acoperit complet obiectul cu acuarelă; îmi place că ai format flori cu cinci petale; îmi place că este un copac încărcat cu flori. Obiectul final trebuie să le placă lor. Ele trebuie să considere că au depus tot efortul pentru a obţine un rezultat cu care să fie mulţumite.

Vouă ce vă place?

oglinda copacel pictura pe obiecte lemn

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de primăvară and tagged , , , .

5 Comments

  1. Buna ziua! Minunat proiect și foarte ingenios! Îmi puteți spune, va rog, unde ați găsit astfel de oglinjoare? Am cautat și eu pentru copilașii mei și nu am găsit. Mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente