Animale din lana filtuita – Idei creative 93

Animale din lana filtuita, Idei creative, editura Casa

Toamna aceasta cea mai grea „provocare” pe care am acceptat-o a fost cea a lânei filţuite… provocare pe care am primit-o de la editura Casa odată cu numărul 93 al colecţiei Idei creative, Animale din lână filţuită. Nu aş fi reuşit să rezolv tema fără ajutorul magazinului Art&Hobby Creativ, care, pe lângă o sumedenie de sfaturi, mi-a oferit şi materialele necesare. Faţă de numărul cu Bijuterii, acesta nu părea mult mai dificil, motiv pentru care tehnica propusă – cu acul de filţuit – a fost prima încercată.

Să încep cu cartea. Modelele incluse sunt de-a dreptul superbe! Aproape că n-am ştiut ce să alegem, le-am fi vrut pe toate. Iris a triat repede, facem şoriceii. Eu le-am admirat la rând, şi-mi imaginam ce menajerie în miniatură aş putea avea: ursuleţi, iepuraşi, răţuşte, pisică, vulpe, bursuc, căluţi, purceluşi, păsărele, căţeluşi, ţestoase, focă, porcuşor de guineea. Ba chiar sunt două propuneri pentru a decora papuci de casă şi o gentuţă. Sunt inserate la mijloc modelele-ghid, în ce formă trebuie prelucrată şi adusă lâna pentru a realiza o figurină.
Nu ne-am înţeles, aşa că a rămas ca Iris: şoriceii. Am citit încă odată cele patru pagini despre materiale, unelte şi paşii de lucru, şi ne-am apucat de treabă.

Animale din lana filtuita, Idei creative, editura Casa

Am pregătit lână colorată, baza de lucru – un suport din burete presat, şi acele de filţuit. Am primit şi un mâner pentru ace, în care am fixat cele şase ace noastre. Şi de aici a început distracţia. Cu acele prinse în mâner ne-am descurcat cât timp aveam o bilă mare de lână. Dar pe măsură ce aceasta se micşora, am început să folosim un singur ac. Contrar ideii noastre, acul de filţuit nu e un ac normal. Privit de aproape, are vârful, cam doi centimetri, cu câţiva colţişori fini, care introduc firele de lână în interiorul ghemotocului, acesta devenind din ce în ce mai bătut. Am lucram cu rândul, când eu, când Iris, şi după primul şoricel au urmat trei zile în care nici la tastatură nu puteam să scriu. Oricât ne-am dat noi silinţa să filţuim numai lâna, ne-am filţuit şi degetele bine de tot. Am perseverat amandouă, mai ales că ne-am necăjit foarte tare când rezultatul nostru era foarte departe de imaginea din carte. După ce ne-am vindecat degetele, am luat-o de la capăt… nici al doilea nu arăta extraordinar, dar promitea. Ne-am decis apoi să facem breloc cu porcuşor de guineea, care de data aceasta ne-a satisfăcut orgoliul. Ochii din lână nu prea ne-au ieşit, aşa că am ales să-i coasem două mărgeluţe. Pentru cele trei animăluţe am sacrificat două ace, care s-au rupt. Citisem în carte că, dacă nu le foloseşti pe aceeaşi direcţie, şi le îndoi, se rup. Iris l-a rupt pe primul, eu pe-al doilea… Al treilea a fost sacrificat săptămâna trecută, când Iris a realizat balaurul pentru tema săptămânală de pe site.

Animale din lana filtuita, Idei creative, editura Casa

Animale din lana filtuita, Idei creative, editura Casa

I-a plăcut foarte mult să lucreze cu lâna, chiar dacă s-a înţepat. Pentru balaur a folosit ambele tehnici. Capetele şi corpul de bază le-a realizat cu ajutorul apei şi săpunului, ca la bijuterii. Corpul l-a făcut dintr-o bulina mare cenuşie, realizată cu apă, peste care a filţuit cu acul un strat subţire verde. După modelul pe care i l-am arătat, cu burtică şi pete, a adăugat galben. A filţuit cam mult burta, şi bila de bază s-a cam turtit. Pentru finisarea balaurului am ajutat-o să lipească sârma pluşată cu silicon fierbinte, şi i-am explicat cum să confecţioneze coada din fetru. Decoraţiunile sunt ideea ei, două capete mai prietenoase, două mai fioroase, în ton cu Halloweenul care se apropie. Acum se gândeşte cum anume ar putea folosi lâna pentru decoraţiuni de sărbători, şi deja ia în calcul ceva mărţişoare.

Balaur din lana filtuita

Art Hobby Creativ

Dacă am reuşit să vă provocăm, puteţi găsi materialele şi uneltele necesare în magazinul online Art&Hobby Creativ, la rubrica dedicată, Pâslă, fetru, lână.

Cartea o puteţi achiziţiona din librăria online a editurii Casa, sau din librăriile online elefant, libris (transport gratuit), AdevarulShop, librarie.net, eMag, BestKids.

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Proiecte diverse and tagged , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente