Origami in 3D – Idei creative 97 – editura Casa

Origami 3D, idei creative, editura Casa

A doua provocare a toamnei de la editura Casa a fost numărul 97 al colecţiei Idei creative, Origami în 3D. Dacă mă citiţi de ceva vreme, ştiţi că origami nu este una dintre tehnicile mele preferate, oricât de spectaculoase ar fi rezultatele. Pur şi simplu nu mă atrage. Iar când obiectul final este modular, alcătuit din mai multe elemente identice asamblate, mi se pare o muncă titanică… motiv pentru care, origami în 3D, oricât de impresionant era, nu m-a atras.

Dar provocarea este provocare… şi aici nu dau înapoi. Am avut în schimb nevoie de asistenta mea de nădejde, Iris, care are muult mai multă răbdare (şi timp liber) decât mine. Am avut noroc şi cu ghilotina, căci am tăiat repede şi corect dreptunghiurile de care aveam nevoie: 5x3cm. În carte scrie 5,2×3,2cm, dar fractiunile lăsau resturi din pagina A4, şi am preferat să le ignor. Ne-am apucat apoi să împăturim… şi nici măcar nu am împăturit multe, ca pentru proiectele mai mari! Cum mă vedea că stau în pat, la tv, îmi şi punea foi în braţe, că eu le îndoi fără să mă uit. Îmbinările au fost, pentru ea, un pic mai dificile, dar până la urmă le-a dat de cap. Eu am văzut activitatea ca pe un lego de hârtie. Dacă nu lipeşti piesele, le poţi desface şi îmbina la nesfârşit, modele sunt, în carte, destule: cerculeţe, buburuză, orcă, cercei, fluture, libelulă, căpşună, puişor, lebădă, păun, vază.

Mai greu pentru noi e că Iris vrea acum să le păstreze, fără să se oprească din confecţionat. Ceea ce înseamnă piese noi… mai multe, mai colorate! I-am recomandat să facă o şezătoare cu colegele, şi n-au decât să împăturească până se plictisesc! Eu una nu mai am răbdare… Cercelul a fost pentru mine de ajuns. M-am străduit cu gândăcelul, apoi am cedat rugăminţilor ei să-i mai pregătesc piese pentru fluture. Dar am văzut, am experimentat, am reuşit, mie îmi ajunge 🙂 . Chiar dacă a fost o modalitate foarte plăcută de a petrece timpul împreună, este mult prea monotonă pentru mine, ca adult. O recomand însă ca activitate de grup, pentru o petrecere în care vreţi să introduceţi un moment de linişte şi relaxare, pentru serile din tabără sau, de ce nu, pentru târgurile de obiecte care îşi propun strângerea de fonduri pentru materialele necesare la clasă. Se pot confecţiona astfel obiecte de mai mari dimensiuni.

Origami 3D, idei creative, editura Casa

Numărul 97 al colecţiei Idei creative – Origami în 3D îl găsiţi în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării online: eMag, elefant, librarie.net, libris, AdevarulShop, BookCity, BookDepository.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Proiecte diverse and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente