Rochite de primavara din hartie cu model

Încep povestirile din weekendul „Noaptea muzeelor” cu finalul… cu ce-am rămas şi ce-am învăţat din această experienţă. Aşa cum am spus deja săptămâna trecută, nu mi-am propus ca evenimentul să se transforme în vizită la muzeu. Voi detalia de ce în zilele ce urmează. Unul din punctele programului nostru a fost atelierul de origami ce s-a organizat în curtea muzeului „George Enescu” de către asociaţia A.C.T.O.R. Iris a aşteptat răbdătoare un loc, şi apoi a devenit chiar amuzant, căci o parte din instructori erau vorbitori de limbă engleză. Ştiau şi română, suficient, dar îmi şoptea şemechera mică cum că avem două ateliere într-unul… şi engleză şi origami.

Din modelele de pe masă ne-a sărit prima dată în ochi o fundiţă, foarte drăguţă, apoi o rochiţă şi un fluture. Pe drum deja ne făcusem planul pentru un mic atelier acasă, o colecţie de rochiţe de primăvară. Aveam în cutie un set de hârtie cu model de la Daco, care arăta minunat ca imprimeu pentru planurile noastre. Ne-am apucat s-o tăiem pătrată, ocazie cu care copiii au căscat ochii mari văzând cum se desenează un pătrat folosind numai rigla şi compasul. Am lucrat cot la cot cu Iris. Tot ei îi aparţine şi ideea de a le face rochiţelor fundiţe. Ar fi vrut tot din hârtie imprimată, dar cum este destul de groasă (destinaţia ei este colajul, nu origami), şi nici nu arată bine să combini două imprimeuri, mai ales pe accesorii, am folosit hârtie clasică pentru origami.

Cum fundele ieşeau cam mari, am tăiat hârtia, cele mici-mici fiind realizate din pătrăţele de 5x5cm.

rochite_origami

Dacă vă place ideea, am găsit şi tutorialele:

Spor la lucru!

Atelierul virtual de creaţie | Atelier la tine acasă

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse and tagged , , .

3 Comments

    • Am pus niste filmulete la finalul articolului… dati „play” si urmariti…

      Daca vorbiti despre hartia cu modele, o gasiti pe site la Daco. aveti link in articol direct catre produs.

  1. Pingback: Noaptea Muzeelor 2014: epilog | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente