Anul acesta 8 martie este dulce

S-au tot dat copiii mei peste cap ce anume să facă ei pentru mine de 8 martie, să fie o surpriză. Am încercat să le sugerez că aş rămâne cu gura căscată să găsesc ordine pe birou şi în dulapurile lor, dar nu a mers. Cum tot întrebau şi se chinuiau, ba îi mai bătea şi gândul să umble la puşculiţă, am zis să le dau o mână de ajutor. Luni am aflat că am câştigat un atelier la Heidi ChocoWorld, iar marţi deja mă mânca limba… le-am zis că m-am hotărât ce vreau. Au rămas îngheţaţi, cred că la cum am spus-o aveau impresia că vreau luna de pe cer. Mergem la Heidi şi îmi pregătiţi fiecare câte o cioco-felicitare! Aaa, şi aici s-a schimbat povestea, zâmbetul le-a revenit, erau încântaţi, abia aşteptau să meargă. Am stabilit că îmi plac cireşele amare, alunele de pădure, stafidele. Ne îmbrăcăm, şi, surpriză, marţi-trei ceasuri rele, maşina nu porneşte, bateria moare… noroc că nu stau chiar atât de departe de Cora, sar în autobuz, din autobuz în microbuz, şi pe o vreme minunată de burniţă şi vânt ajungem cu câteva minute înainte să înceapă atelierul.

heidi chocoworld

Eu am stat pe margine, am admir(saliv)at tot raionul de ciocolată, am reuşit să mă abţin să nu cheltui chiar toţi banii de întreţinere (cardul a rămas preventiv acasă, dar ăştia se nimeriseră în buzunar…), şi aşteptam cu nerăbdare să văd creaţiile copiilor. Au ieşit amândoi din „insula” de gătit mândri, mai ceva ca găina babei când ouase o mărgică. Reacţia mea a fost tot cam ca a babei. Priveam, şi nu-mi venea să cred… (Îmi repetam între timp zâmbeşte, calul de dar nu se caută la dinţi). Andrei mi-a făcut ciocolata amăruie, cu goji, chilli şi mesaj (mi-a tradus el, căci a scris prea mic şi literele s-au estompat). Iris măcar a ţinut cont de alune, dar cireşe… nicăieri. Aşa că m-am dus frumuşel şi mi-am luat o pungă de 300g (7 lei) de cireşe amare cu ciocolată, să mă liniştesc.

Nu e prima noastră experienţă aici. Ambele vizite însă au avut ca rezultat doi copii încântaţi. Am învăţat cum e cu cele trei tipuri de ciocolată. Le-am gustat. Am văzut cum arată, în realitate, fructul de cacao, şi cum se face ciocolata. Sau cum îţi faci singur ciocolata. Dacă la raft la magazin nu te hotărăşti prea uşor ce anume să alegi, la atelierul Heidi este şi mai greu… nu ştiu să spun exact câte variante de ingrediente ai la dispoziţie, puteţi număra cutiuţele în fotografie, dar aveţi aproape orice puteţi pune într-o ciocolată, pentru toate gusturile: sărat, dulce, amărui, picant etc.

N-am făcut foarte multe poze, dar albumul celor de la Heidi arată foarte bine cum s-au distrat cei mici, dar şi părinţii care au participat. Eu mă laud doar cu creaţiile. Şi trebuie să vă spun… încercaţi măcar odată experienţa. Este unică.

heidi chocoworld

Detalii despre ateliere, program, găsiţi pe site la Heidi ChocoWorld. Ţin doar să spun că atelierul este pentru copii de cel puţin 8 ani, capabili să se concentreze, să fie atenţi pe toată durata atelierului. Îl recomand şi copiilor mai mari, de la 18 ani în sus, se vor simţi minunat cu degetele în ciocolată!

 

Cristina H.
Posted in De-ale casei, Idei pentru timpul liber and tagged , , , .

2 Comments

  1. Ehei,frumoasa experienta si cadouri.Noi n-am fost niciodata acolo ca nu ne-am permis desi am mai citit si la alte mamici/bloguri despre aceasta experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente