Bookfest 2013 – plimbare prin targ

 

Încă o zi în care se aplică cu succes proverbul Socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg… Anul acesta mă felicit pentru un lucru: mi-am luat trollerul. În primul rând, pentru că aveam o sumedenie de materiale pentru atelierul desfăşurat de dimineaţă în colaborare cu Editura Casa, apoi pentru că am avut un mod foarte comod de a duce cărţile, faţă de anii trecuţi când spatele a cam simţit plimbarea prin târg.

Am venit acasă cu o mulţime de cărţi pentru copii, pe mine, ca de obicei, m-am lăsat la coada listei, unde nu am mai ajuns. Încep cu începutul, adică prima carte cumpărată… Nu cred că ajunsesem în târg, să aşez mesele pentru atelier, că Andrei, după ce a dispărut vreo 10 minute, a apărut… normal, cerând bani pentru Jurnalul unui pusti, volumul 6. După ce i-am dat banii n-am mai ştiu de el, a stat la stand la Arthur, unde aveau fotolii pentru copiii care stateau să citească. O să-mi iau şi eu, neapărat, căci Andrei a declarat că scaunul acela te ”trage” la citit! Tot la Art am găsit apoi Charlie şi marele ascensor de sticla, era pe listă încă de când am citit Charlie şi fabrica de ciocolată. S-a adăugat la final Arik şi mercenarii, ultima carte pentru copii a Ioanei Nicolaie, pe care am primit-o cadou cu autograf de la autoare. Mulţumim încă odată, Ioana! Abia aştept evenimentul de la librăria Humanitas Cismigiu de săptămâna viitoare. Din păcate nu am reuşit să ajung la lansare la Cel mai mare Gulliver, o altă apariţie nouă a editurii.

arthur-bookfest

Jurnalul unui pusti: libris, elefant, Librarie. Arik şi mercenarii: Elefant, Librarie, Libris, eMAG.ro
Charlie şi marele ascensor de sticla: Elefant, Librarie, Libris. Cel mai mare Gulliver: Elefant, Librarie, Libris, eMAG.ro

Următoarea carte pe lista lui Andrei a fost Habarnam pe Lună. Aventurile lui Andrei între paginile lui Habarnam sunt lungi. Iniţial nu a vrut s-o citească, apoi încet i-a descoperit farmecul. De vreo 3 luni ştim că urmează să apară, şi l-am tot aşteptat. Tot la Humanitas a fost lansată şi o altă lucrare dedicată copiilor, Corabia timpului. Săptămâna aceasta, pe 5.06, vom avea un concurs cu ajutorul căruia să-l luaţi acasă pe Habarnam, aşa că fiţi cu ochii pe noi.

humanitas-bookfest

Corabia timpului: Humanitas, libris, elefant, Librarie. Habarnam pe luna: Humanitas, Elefant, Librarie, Libris, eMAG.ro

Mai departe am trecut la standul editurii Paralela 45, unde am avut parte de un atelier de creaţie nonconformist. Au fost lansate cele două volume apărute în cadrul colecţiei Cercul de lectură si scriere creativă, Jurnalul cool pentru fete şi Jurnalul cool pentru băieţi. Prezentarea celor două volume o aveţi aici, pe youtube. Nu au fost singurele lucruri interesante de la standul editurii, ”de sezon” sunt pentru şcolari caietele de vacanţă din colecţia AfterSchool sau Foarte bine!

p45-bookfest

Lumea povestilor: Paralela 45, libris, elefant, Librarie, eMAG.ro AfterSchool: Paralela 45, libris, elefant, Librarie,
Foarte bine!: Paralela 45, libris, elefant, Librarie. Cercul de lectură si scriere creativă: Paralela 45, libris, elefant, Librarie.

Un popas amuzant a fost pentru mine la stand la Corint, de unde am plecat de mânuţă cu Heidi, iar pe Nils Holgersson l-am mai lăsat olecuţă în compania gâştelor, din pricina bugetului… Care a fost partea amuzantă… în faţa raftului din imaginea de mai jos, o mamă şi fiica ei se certau de zor. Mama susţinea că vrea să-i cumpere o carte, fata (cam 8 anişori) o ţinea pe-a ei, căci o carte e şi Cartea fetelor extraordinare, şi ea pe aia o vrea… nu ştiu cum s-a terminat disputa, dar mama nu voia să cedeze să încadreze la ”cărţi” tendinţele de joacă ale tineretului de azi.

corint-bookfest

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia: libris, elefant, Librarie, eMAG.ro
Heidy: libris, elefant, Librarie, eMAG.ro

Vis-a-vis era standul editurii All, unde am reuşit să vedem în sfârşit cărţile pe care tocmai le-am oferit ca premiu în concursul săptămânii. În plus, am descoperit un set de lucru pentru şcolari mici, Învăţ să scriu, şi urmează să testăm varianta pentru clasa I.

all-bookfest

Soboratii: Editura All, libris, elefant, Librarie; Dinozaurii pitici: Editura All, libris, elefant, Librarie; Dorinţa lui Oaky: Editura All, libris, elefant, Librarie; Golful dinozaurilor Editura All, libris, elefant, Librarie; Învăţ să scriu Editura All, libris, elefant, Librarie

La standul editurii Curtea Veche am rasfoit un pic colecţia "Cărtile Copilăriei", colecţie sprijinită de Casa Regală a României. Include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă si adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 si 14 ani. Am remarcat şi noua colecţie cu mandale – Elfi, Printese, Balauri, Piraţi, de fapt cărţi de colorat pentru copii. Pe mine m-au amuzat pentru că se potriveau cu tema concursului pe care îl avem acum în desfăşurare, MandaMagic, cu premii de la Editura Gama. Iris a colorat câteva, căci în stand era amenajat şi un spaţiu pentru copii. şi apropo, aveau la dispoziţie nişte jeleuri tare bune. Am reuşit s-o conving pe Iris că a trecut de vârsta căreia se adresau cărţile, şi i-am cumpărat Desenează frumos lumea din jur, lecţii de desen ceva mai complicate, dar pe care le-a îndrăgit imediat cum am rupt folia protectoare. Eu am rămas cu ochii la Carmen Silva. Poveştile unei regine, mai mult un album foto al casei regale înainte de primul război mondial. Uneori istoricul din mine devine nostalgic…

curtea-veche-bookfest

Colectia Cartile copilariei: Editura Curtea Vecheelefant; Mandale magice libris, elefant, Librarie;
Desenează frumos lumea din jur: libris, elefant, Librarie; Carmen Silva
libris, elefant, Librarie;

Ne-am apropiat şi de standul editurii Litera, unde Iris abia aştepta să se picteze pe faţă. Cenuşăreasa a fost la datorie întreaga zi. Am ascultat şi din poveştile Disney înregistrate de Stela Popescu, colecţie nou-apărută la Litera Mică, dar de răsfoit am ajuns la două atlase superbe: Marele Atlas ilustrat al Mărilor şi Marele Atlas Ilustrat al Exploratorilor. Cel de-al doilea este mult mai pe placul lui Andrei, pasionat deocamdată de unde, când, cine, şi are acum suficiente date pentru a-şi antrena memoria. Am văzut că învaţă mult mai uşor din cărţi decât de pe net, aşa că investiţia cred că e cu folos.

litera-bookfest

Editura Litera, libris, elefant, Librarie

De la Editura Casa am plecat cu două cărţi. Una este apariţie nouă în colecţia Cămara bunicii – Mierea, cealaltă – Animale de pluş, pe care nu o aveam, şi care cred că o să ne dea de lucru în vacanţă, numai să găsesc pluş la metru să încercăm să confecţionăm câteva jucării.

casa-bookfest

Animale din plus: Editura Casa, Mierea: Editura Casa, elefant, Librarie;

Voi aţi fost? Cu ce aţi plecat de la târg?

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, De-ale casei and tagged , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente