Colgate si Saptamana Altfel

Este al doilea an în care încercăm, părinţi, cadre didactice şi elevi deopotrivă, să facem ceva cu adevărat „altfel” în această săptămână. Nu ştiu cum se simt cei din generaţia de peste 35 de ani, cei care au mai prins, chiar şi pentru câţiva ani, cravata roşie de pionier. Mie îmi e dor de acel sistem, pentru că, dincolo de îndoctrinare, reuşeam ceva „altfel” în fiecare săptămână. Vizitam fabricile accesibile, ori organizam excursii deosebite, şi am numai amintiri frumoase. Nu mă dădeam în vânt după „Drag Partid, mi-ai dat cravata…”, dar îmi e dor să scriu programul de activităţi şi să-l pun la panou.

Anul acesta am simţit că pe ici pe colo lucrurile încep să se mişte. Şi, dacă ar exista o bază de date – nu vreau să spun că e treaba ministerului, că la noi toti au idei, şi nimeni soluţii – dar cred că s-ar putea face mai mult. ONG-urile şi firmele încep să se implice, să facă şi altceva, să propună programe. Am vorbit, poate în al doisprezecelea ceas, de programul oferit de Asociatia Descopera Natura si Dacia Plant, şi, la finalul săptămânii, am petrecut o „Duminică Altfel” în compania celor de la Colgate. Mulţumită Bogdanei am beneficiat de o invitaţie la teatru şi la un moment dedicat copiilor. Înainte de piesă Colgate a organizat o lecţie specială de igienă orală la Teatrul de Copii Ion Creangă din Bucureşti. Iris a fost încântată de filmuleţul educaţional pregătit, Să salvăm Împărăţia Dinţişorilor de Vrăjitorul Plakula. Dar cel mai mult au atras-o mulajele dentare, pe care au exersat periajul corect.

A primit şi un cadou foarte practic, un suport pentru periuţă cu… clepsidră. Li s-a explicat că un periaj corect, incluzând toate mişcările exersate, durează atâta timp cât are nevoie clepsidra să se scurgă. Am întors-o şi am privit-o, spre disperarea Irisucăi, care a protestat. Glumeşti? Dacă îi frec atât or să cadă! Nu au ai mei pitici răbdare chiar toată clepsidra, dar măcar timpul dedicat periajului a sărit simţitor de cele 10 secunde pe care le dedicau uneori. I-am lipit ca reminder şi magnetul de frigider cu poza ei primit cu această ocazie, poate nu mai uită că măcar de 2 ori pe zi trebuie să se împrietenească cu periuţa şi pasta de dinţi.

Programul şcolar Colgate se desfăşoară de 20 de ani, şi se va desfăşura cu siguranţă şi la anul. Înscrierea unei şcoli se face pe bază de cerere, şi n-ar fi rău să reţineţi această variantă. Omul gospodar îşi face vara sanie…

La final ne-am delectat amândouă cu piesa „Albă ca Zăpada”, ca să fim în ton cu dinţişorii albi. Punerea în scenă mi s-a părut aproape perfectă, chiar o recomand, este de departe de preferat faţă de varianta de la ţăndărica. Albă ca Zăpada are părul negru ca abanosul, avem şi cele trei încercări din poveste… Ca să fiu cârcotaşă, n-aş comenta decât că piticii ar putea să nu mai mânânce iaurt de firmă, şi, ca la reclamă, nu ţin degetele pe etichetă, să vadă publicul ce mănâncă… şi a doua, referitoare la regie: prinţul nu o sărută şi-o trezeşte, (asta se întâmplă cu Filip şi Aurora), ci o ridică neîndemânatic, se împiedică… şi aşa sare mărul otrăvit din gâtlej.

 

DrMaseluta_Dr.PerieTotTehnica PeriajuluiPoster Saving Tooth KingdomBright Smiles, Bright Future (2)Zambeste Sanatos - Colgate
(click pe imagini pentru marire)

Programul şcolar Colgate©, desfăşurat în fiecare an, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, propunându-şi să îi iniţieze pe acestia în „ABC-ul” unei sănătăţi orale optime. Echipe dedicate Colgate vizitează şcoli din toată ţara, încurajând copiii să aibă grijă de sănătatea lor orală şi învăţându-i tehnici de îngrijire orală într-o formă cât mai interactivă şi atractivă pentru cei mici.

Jocurile educaţionale organizate de echipele Colgate îi ajută pe copii să conştientizeze că fiecare este propriul erou atunci când vine vorba de sănătate orală, scopul final fiind ca cei mici să-şi dezvolte obiceiuri corecte de igienă orală care să-i însoţească pe durata adolescenţei şi a întregii vieţi.

În cadrul Săptămânii Altfel, Colgate şi-a propus să încurajeze iniţiativele educaţionale ale medicilor dentişti sau ale cadrelor didactice, oferindu-le întreg suportul specific Platformei Educaţionale a Programului şcolar, pentru ca acţiunile de promovare a sănătăţii orale să îşi atingă scopul.

Pe parcursul acestei săptămâni, copiii au avut parte de instruire practică, prin care li s-au explicat conceptele de bază ale îngrijirii orale, precum: importanţa periajului cu pasta de dinţi cu fluor de două ori pe zi, folosirea aţei dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile sau utilizarea individualizată a periuţei de dinţi. În desfăşurarea lecţiei de educaţie dentară, este prevăzută şi vizionarea filmuleţului educaţional „Călătorie în Împărăţia Dinţişorului”, precum şi exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, copiii fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. Nu lipsesc discuţiile libere cu scopul de a stimula dezvoltarea unor obiceiuri corecte de igienă şi responsabilizarea copiilor pentru sănătatea lor orală.

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei.

4 Comments

  1. Glumesti? Daca îi frec atât or sa cada! – ce tareee!!
    Iar carcotelile tale sunt binevenite 😉

    De cand imi doresc si eu o clepsidra. insa in magazine preturile ce le-am vazut sunt neobrazate 🙁
    mai caut poate o iau deodata cu sahul de sticla pe care mi-l doresc demult.

    • Aș fi răspuns politicos, cu „mulțumesc pentru atenționare!”.
      Dar nu are sens… căci adresa de mail la care am vrut să răspund nu există.
      Așa că, ilustre anonim/ă, când corectezi pe cineva, asumă-ți și identitatea! Așa e frumos… că doar nu vorbesc cu pereții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente