Am descoperit un colt de natura

Afis-Descopera-natur

Am aşteptat ziua de duminică cu ochii spre cer, ne-am dorit foarte mult să fie o zi frumoasă, căci stabilisem cu copiii să mergem în Herăstrău să vedem ce surpriză au pregătit cei de la Asociasia „Descoperă natura”, Dacia Plant si Foto Union. În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (denumirea oficială pentru săptămâna şcoala altfel de anul acesta), asociaţia „Descoperă natura” şi Dacia Plant, cu sprijinul Foto Union, organizează un program prin care îşi propun să aducă în atenţia copiilor universul fascinant al lumii plantelor.

Este ceea ce ni s-a pregătit şi nouă azi, invitaţilor cu copii din online. Eu am mers cu ambii năzdrăvani, mai ales că programul este destinat în special şcolarilor, mult mai capabili să înţeleagă despre ce este vorba. Cele ce urmează sunt prezentate prin releu, căci pe toată durata evenimentului am stat frumuşel de vorbă şi am profitat de o duminică în compania prietenilor. Copiii au fost cei care s-au implicat, şi, uimitor pentru mine, Iris a fost foarte interesată de ceea ce s-a discutat, chiar dacă la început s-a plâns că nu aude prea bine ce se discută. Între noi fie vorba, era şi cam greu, cu mulţimea de pitici foarte mici care şi-au făcut în cafenea pistă de alergări.

Mai jos vă voi da informaţii utile despre program, mai ales dacă sunteţi din Bucureşti şi încă aveţi timp liber în săptămâna care abia începe. Dar deocamdată vă spun cu ce m-a uimit mândra mea. A reţinut foarte repede, şi foarte bine numele plantelor medicinale despre care au discutat, ba chiar a venit în timpul programului fuguţa la mine să-mi spună că a găsit o soluţie pentru alergia ei, se cheamă trei-fraţi-pătaţi. S-a apucat să-mi povestească şi de căpuşe, că vine primăvara, şi e destul de periculos să te joci prin parc în iarbă, dar te poţi da cu ceva… mami, am uitat cum îi zice, dar dă-mi un pic cartea, stiu unde ne-a arătat! [pauza de răsfoit] Roiniţă!! Au vorbit şi despre animalele pădurii, dar o să mai citească despre ele şi acasă; mi-a arătat în revista primită cum se face bagajul de drumeţie, şi că procedăm şi noi exact la fel când plecăm pe munte.

Ştiu că s-au uitat cu lupa la seminţe, la răsaduri, la plante, şi a venit pornită să punem deja în ghiveci seminţele primite cadou. A ales roiniţa, care are nişte seminţe foarte foarte mici, busuiocul şi fenicululul le păstrăm pentru curtea bunicilor, cel puţin primul creşte foarte mare, şi nu mă risc cu el acasă. Am întrebat-o de ce au nevoie acum semintele, după ce le-am semănat. Ne-a spus, de apă, lumină şi căldură! Le udăm şi le punem în casă lângă fereastră.

A tras linie şi i-a plăcut. Chiar dacă clasa ei nu va merge, cred că o să le povestească ea ce-a aflat acolo. Eu am făcut descoperirile mele, în pachetul pregătit de Dacia Plant: ceai de echinaceea, mlădiţe de zmeur (habar n-aveam că există această varianta, cu pipetă inclusă, pentru dozaj, eu îl aveam de la altă firmă, şi era un chin cu numărarea picăturilor), spirulină şi cătină şi un sirop de tuse, indicat de la un an.

DSC_0600

Cum am promis, iată informaţiile oficiale despre program:

În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” asociaţia „Descoperă natura” şi Dacia Plant, cunoscut producător de suplimente alimentare, cu sprijinul Foto Union, vor organiza un program prin care îşi propun să aducă în atenţia elevilor universul fascinant al lumii plantelor.
Prin intermediul unor activităţi interesante în natură copiii vor afla lucruri interesante, insuficient dezvoltate sau neatinse chiar de programele şcolare.
Mai jos aveţi câteva informaţii utile legate de programul la care sunt invitaţi elevii din şcoala dumneavoastră.

Informaţii utile:

  1. Organizator: Asociaţia „Descoperă natura” şi Dacia Plant, cu sprijinul FotoUnion
  2. Titlul activităţii: „Descoperă natura”
  3. Domeniul activităţii: botanică, biologie, orientare turistică
  4. Scopul activităţii: De a transmite elevilor o serie de informaţii despre natură şi lumea verde a plantelor
  5. Obiectivele educaţionale ale activităţii: Datorită caracterului său interdisciplinar şi a abordării inovative, programul îşi propune să educe elevii în spiritul respectării naturii şi a comunicării nemijlocite cu aceasta.
  6. Elevi participanţi: numărul de participanţi per sesiune de activitate va oscila între 30 şi 40 de copii. Numărul total de participanţi este estimat la 800 de elevi plus cadre didactice. 
  7. Durata şi locul desfăşurării activităţii: Sesiunile vor avea 1h şi 30 de minute şi se vor desfăşura în parcul Herăstrău (grădina cafenelei Tete-a-Tete)
  8. Descrierea activităţii: Elevii vor fi primiţi de personalul asociaţiei. Programul va fi supervizat şi derulat de Mugur Pop, absolvent de USAMV (Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară) Cluj, inginer horticol, ghid ecvestru şi crescător de cai. Acesta deţine cunoştinţe vaste despre plantele medicinale şi întreg ciclul naturii şi va întreprinde cu elevii o serie de activităţi în care aceştia vor:
  • afla mai multe despre botanizare
  • cerceta diferite tipuri de plante şi caracteristicile anumitor clase
  • examina scoarţa copacilor şi vor învăţa cum le descifreze informaţii despre aceştia
  • studia la microscop diferite seminţe
  • compara diferite răsaduri de plante medicinale şi vor învăţa să le identifice

În timpul desfăşurării activităţilor copiii vor fi beneficia de mici sesiuni foto susţinute de fotografii profesionişti de la Foto Union.

Programări
Înscrierile pentru acest program se fac la telefon: 0733 243 784

 

 

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , , .

Un comentariu

  1. Pingback: Colgate si Saptamana Altfel | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente