Surprize pentru mamici, de 8 martie

Anul acesta am intrat într-o criză cumplită cu 8 martie. Pur şi simplu nu mai aveam chef nici de felicitări, nici de bucheţele de flori, brăţări şi coliere am mai făcut… aşa că am stat pe gânduri ce să mai fac cu copiii la grădiniţă… şi… am găsit! M-am hotărât să fac cercei, idee care mi-a venit de la unul dintre cele mai utile cadouri pe care le-a primit Iris de ziua ei. Dar de la gânduri la fapte distanţa e mare, şi aproape că nu mai credeam că o pot pune în practică, până când mi-am făcut un pic de curaj şi am abordat-o direct pe Maria, prin magazinul ei cu bijuterii şi accesorii. I-am povestit ce vreau să fac la grădi cu copiii, că sunt total pe din-afară la capitolul acesta, şi mi-a dat o mână de ajutor. Găsiţi la ea pe site o sumedenie de "ingrediente" pentru activităţi serioase de confecţionat bijuterii, dar preţurile sunt foarte bune şi dacă vreţi să lucraţi la nivel de amator cu copiii. Eu mi-am luat materiale pentru cercei, închizători pentru brăţări/coliere, ceva pandantive mici, tot pentru brăţări, şi alte câteva mai mult pentru lucrul acasă, căci Iris e mare fan la înşirat mărgele.

Revenind la ziua de astăzi, m-am pregătit pentru o zi grea. Am avut paiete de toate culorile, mărgele mici, naylon de pescuit. Iniţial am vrut ca cerceii să fie cu tija, numai că mărgelele mele s-au dovedit prea mici, şi tijele prea groase, aşa că am renunţat. Le-am dat copiilor 20cm de naylon. La un capăt am prins un clips metalic pentru coli, să nu le cadă mărgelele, căci nu era firul prea lung şi alunecau. I-am lăsat să-şi creeze propriile modele, cu rugămintea ca cerceii să iasă identici. Au avut nevoie de aproximativ 40 min. să înşire mărgelele, şi i-am ajutat eu să finalizeze cerceii. Au plecat fericiţi cu ei acasă, spre disperarea mea, căci mi-am uitat camera foto… şi am făcut poze cu telefonul.

Se fac foarte simplu. Înşiraţi întâi ceea ce vreţi să apară pe buclă, iar la final treceţi ambele fire de naylon prin mărgelele care închid bucla, cât de multe doriţi. Am înnodat simplu de tortiţă, şi nici nu se vede, căci e transparent.

De ce spun că ziua a fost grea? Pentru că mărgelele au zburat în toate direcţiile, şi la finalul activităţii am pierdut o groază de timp să le strângem. Dar per total a fost distractiv să-i urmăresc cum se chinuie să "facă un model". Gusturile nu se discută.

Cercei, cadou de 8 martie la gradinita

Cristina H.
Posted in 8 Martie, Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , .

3 Comments

  1. Hi hi!
    Si noi in vara am ajutat la biblioteca cu o activitate insiruitoare de margele, bratari au fost.
    Figura cu adunatul de pe jos nu s-a mai finalizat. Dupa simultanul de introdus guta in ace si explicat modelul.
    Iti caut un tutorial de floricele din margele, sigur o sa-ti placa.

    • Multumesc!
      Fain tutorialul, si usor pentru copii. Ma mai gandesc daca la gradi incerc sa fac asta, ar arata bine niste bratarici pe manutele fetitelor…

  2. Pingback: Bijuterii din margele pentru copii - bratara | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente