Coronita de Craciun din hartie

Mi-am propus să confecţionez o coroniţă din hârtie, căci îmi notasem un model destul de interesant. Aveţi nevoie de o coală de hârtie verde, şi, în funcţie de cum doriţi s-o decoraţi, de hârtie origami sau quilling. Normal, orice alte idei sunt posibile, dacă aveţi la îndemână alte materiale.

Pentru coroniţă, îndoiţi hârtia pe lung. Cu o riglă şi un cutter tăiaţi linii paralele, lăsând în fiecare margine aproximativ un centimetru, ca în imaginea de mai jos.Desprindeţi apoi cele două jumătăţi şi lipiţi-le una în continuarea celeilalte, apoi răsuciţi şi lipiţi între ele marginile laterale, pentru a realiza un cilindru. Nu e uşor, hârtia fuge, dar cu răbdare veţi reuşi. Eu am întărit muchia cu o banda de carton, la interior, să stea coroniţa un pic mai bine.

Am avut apoi o problemă, cu ce anume să o decorez. Iniţial aş fi vrut flori roşii realizate prin quilling, dar mi-am dar seama că mi-aş termina tot stocul de roşu. Mi-am amintit apoi de hârtia origami, 10x10cm, şi am căutat pe net variante de flori origami. Origami nu mi-a plăcut niciodată, şi nici nu cred că o să-mi facă plăcere. Dar acum mi-a rezolvat o problemă. În loc de fundiţă am folosit de aici poinsettia, şi pentru celelalte floricele am adaptat un pic modelul de zorele.

Nu a ieşit ea chiar de prins pe uşă, dar e mult mai bine decât îmi imaginam.

coronita de Craciun din hartie origami

Spor la joacă!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente