Idei creative: Stelute crosetate, Editura Casa

Idei creative 58: Stelute crosetate, Editura Casa

În pachetul cu minuni de Crăciun pe care tocmai l-am primit era şi numărul 58 al colecţiei Idei creative: Steluţe croşetate. Am jubilat un pic, căci modelele sunt foarte faine, şi m-am gândit cu groază la curăţenia de Crăciun, care în ritmul acesta se tot amână. Ca să mă încurajez, mi-am spus că sărbătorile sunt moment de bucurie, în care îţi petreci timpul făcând lucruri dragi pentru suflet. Aşa că am hotărât că mă simt mai bine croşetând steluţe decât spălând geamuri, şi, cu moralul ridicat, voi şterge apoi geamurile mai cu spor.

Ieri am croşetat steluţele, imediat după ce am dat fuga la mercerie după un bobin alb. Mi-a plăcut întotdeauna să croşetez, mai ales lucruri unicat, căci nu-mi plac deloc modelele repetate. Iar steluţele s-au potrivit de minune. Ca timp de execuţie… jumătate de oră fiecare. La clopoţel a fost mai mult de lucru, cred vreo două ore în total. Când au fost gata, mi-am dat seama că nu mai am apret. Apret spray, că apret praf n-am folosit în viaţa mea. Am sunat-o pe mama, şi îmi dă ea repede reţetă, începea cu Fierbi un litru de apă… ooo, stai binişor, am două stele de apretat! Păi atunci pune o lingură de aracet în apă rece! Bon, am pus aracet de construcţii, că la cel de craft, care se face transparent, ţin prea mult. Am bălăcit steluţele, apoi le-am întins cu ace pe o bucată de polistiren şi le-am lăsat la uscat. Au înţepenit bine (şi mi-am amintit cât uram guleraşele apretate când eram mică), şi au fost gata. Clopoţelul nu l-am apretat, mi s-a părut că stă destul de bine şi aşa, şi nici nu aveam clopoţel de polistiren ca să-l întind la uscat.

Idei creative 58: Stelute crosetate, Editura Casa

Din carte îmi mai face cu ochiul globul, dar mă mai gândesc. Plus celelalte modele. Se adaugă şi Iris, care vrea neapărat s-o învăţ şi pe ea…

Ca de obicei, cartea începe cu prezentarea materialelor şi tehnicilor de lucru. Deşi mă descurc de la bine spre foarte bine cu croşeta, am avut nevoie de aceste pagini ca să înţeleg legenda fiecărui model. Eu am învăţat să croşetez uitându-mă, şi habar n-am cum se numesc toate tipurile de picioruşe pe care ştiu să le fac. Ei bine, am aflat acum…

Cartea include 10 modele de fulgi, eu am făcut "Scânteie" şi "Zori de zi", dar mai sunt Dalia (mai jos in imagine), Margareta, Fulg de nea, Rotiţă mică şi mare, Floare de gheaţă, Steaua Nordului şi Luceafăr. În plus, clopoţelul şi globul (8 cm diametru). În total, 32 de pagini care să dea pomului de Crăciun un plus de originalitate.

Idei creative 58: Stelute crosetate, Editura Casa

Info pret: Librăria Editurii Casa, Elefant.ro, Libris.ro, eMAG.ro

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Croșetat, Editura Casa and tagged , , , , , .

5 Comments

    • La finalul articolului aveti o linie cu „info pret”. daca duceti mouse-ul pe cuvintele scrise ingrosat, aveti linkuri catre librariile care comercializeaza cartea.

  1. Pingback: Martisoare crosetate - fluturi si flori, modele inspirate din Accesorii creative (77), editura Casa | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente