Idei creative: Decoratiuni interioare

Idei creative 15, Decoratiuni interioare, Editura Casa

Unul dintre numerele colecţiei Idei creative care m-a lăsat fără replică a fost 15, Decoraţiuni interioare. În primul rând pentru că la capitolul acesta sunt mai mult decât paralelă. Apoi, pentru că subiectele alese sunt prea exotice pentru mine, pe teme africane şi japoneze. Aceasta nu înseamnă că nu am savurat fiecare pagină, rezultatele sunt impresionante.

Materialele necesare sunt mozaicuri, lacuri speciale, adezivi, vopsele acrilice, folie aurie, pastă de modelat, mărgele, pietre, bucăţi de sticlă şi oglindă. Modelele necesare sunt inserate pe planşe la mijlocul cărţii, şi pot fi pregătite uşor şabloanele de transfer. Dintre toate proiectele, singurul la care puteam spera să am un rezultat acceptabil, fără să fac investiţii aiurea în materiale, a fost "Safari cu aţă". Astă-vară era o alegere bună, dar a venit toamna şi a rămas tot în stadiul de proiect.

Acum tot căutam idei pentru sărbători, şi mi-am amintit de modelul cu aţă. Pânză pe cadru nu aveam, aşa că am folosit un carton pe care eu îl credeam mai gros. Am început să bobinez un fir de mohair fără puf, în degrade, fir lângă fir, dar cartonul a început să se îndoaie încet, până ce s-a curbat. Forma rezultată era chiar interesantă, aşa că am continuat cu ea, i-am făcut un pic de ramă sus şi jos, şi am pregătit şablonul… Am căutat pe net un înger, pe care să-l pot folosi pe post de stencil. Am decupat modelul dintr-o folie de acetofan de la o cutie de păpuşi, apoi cu acuarele am umplut cu grijă spaţiul. Modelul propus la safari era exact invers, pictat decorul şi în degrade modelul, dar mie mi s-a părut mai interesant aşa.

Decoratiune cu inger

Lucrarea prezintă la început materialele, unelte şi tehnicile de lucru. Apoi sunt propuse 11 teme: atmosferă japoneză, motive clasice, ambianţă chinezească, tablouri cu pietre, mirajul deşertului, undeva în Africa, în ?ara Soarelui-Răsare, continente exotice, safari cu aţă, vraja Orientului, Roşu şi negru. Ca şi celelalte din colecţie, lucrarea are 32 de pagini, tipărite pe hârtie groasă şi lucioasă.

Idei creative 15, Decoratiuni interioare, Editura Casa

Info preţ: Librăria Editurii Casa

Librării online: Elefant, Libris, eMAG.ro

Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Casa and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente