Idei creative: Animalute vesele din hartie, Editura Casa

Idei Creative, 63, Animalute vesele din hartie, Editura Casa

Una dintre ultimele apariţii de la Editura Casa, pe care am primit-o zilele trecute, este numărul 63 al colecţiei „Idei creative”, Animăluţe vesele din hârtie. Cum îi spune şi titlul, este extrem de veselă şi foarte potrivită pentru pitici, mai ales ca activitate de vacanţă. În schimb mie mi-a dat şi o sumedenie de idei pentru grădiniţă, chiar dacă îmi va da un pic de bătaie de cap pregătirea modelelor pentru mai mulţi copii.

Dar să revin la ziua sosirii coletului… copiii au fost prinşi imediat, au răsfoit-o şi au ales ce vor pentru prima încercare. Andrei s-a oprit la un căţel, căci e uşor (doamne fereşte să se chinuie el cu ceva mai greu, dar încerc să văd picătura din pahar: a vrut să lucreze din proprie iniţiativă, şi a ales ceva). Iris a ales şoricelul, dar în dublu exemplar. Nu mă miră, pet-ul ei e un hamster, cum să aleagă altceva?! şi musai fără pisică, o pisică o „stresează” pe Mali, hamsteriţa noastră, aşa că tăiem pisica de pe lista de favorite. De ce doi? Am aflat apoi că unul este Porto, prietenul lui Mali, cu ajutorul căruia am avut prima serie de pui… (Din nefericire a fi mamă-hamster fără experienţă înseamnă să nu-ţi supravieţuiască puii, aşa că i-am pierdut, pe rând, pe toţi….)

Dar să revenim la lucruri mai vesele. La mijlocul cărţii sunt 3 coli A3 pline cu modele. În mod normal copiezi modelul pe calc, apoi transferi de pe calc pe carton, pe sistem indigo. Dar cum s-au inventat scannerul şi imprimanta, am scanat modelele şi le-am printat pe carton. Alb… pe care l-am pictat, respectiv desenat. La grădi mă gândesc să caut un carton roz pal, ar ieşi mult mai fain. Andrei a rezolvat căţelul, în stilul lui propriu de a expedia orice proiect. Iris a pictat şoriceii cu argintiu şi auriu, şi abia după ce i-am fotografiat ne-am dat seama că am uitat să le punem botic şi mustăţi!

Idei Creative, 63, Animalute vesele din hartie, Editura Casa
Idei Creative, 63, Animalute vesele din hartie, Editura Casa
Idei Creative, 63, Animalute vesele din hartie, Editura Casa
Idei Creative, 63, Animalute vesele din hartie, Editura Casa

Modelele din carte sunt uşoare, şi nu necesită foarte multe materiale. Carton, culori, lipici, eventual calc pentru copierea modelelor. Ce găsiţi în carte: Păsărele, broscuţe, răţuşte, găinuşe, puişori, pisicuţă, şoricei, purceluşi, văcuţă, căţei, copii, buburuze, fluturaşi, căluţi, pinguini, leu, tigru, girafă, elefant, urşi polari; o mulţime de idei atât pentru o vacanţă călduroasă de vară, dar şi pentru cea de iarnă.

Cartea, ca toate celelalte ale colecţiei, este printată color, pe file groase, lucioase, de calitate. Are 32 de pagini, şi este format aproximativ A5.

Info preţ: Editura Casa. Librării: LibriseMag, Libraria Delfin,

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa and tagged , , , , , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente