Gaudeamus – carte de invatatura, 2011

În cele din urmă am plecat astăzi după-amiază spre târgul de carte. Zilele trecute vorbeam cu un prieten, veni vorba când mă duc la târg. Sâmbătă! Mă întreabă dacă sunt masochistă de fel. Probabil… dacă mă duceam de dimineaţă, cum îmi propusesem, aş fi fost masochistă. Dar am ajuns pe la cinci… şi vedeam cum pleacă oamenii valuri-valuri.

Primul lucru pe care l-am remarcat, înainte să intrăm în târg, au fost sacoşele verzi de la Elefant.ro – librăria online. Ne-am tot întrebat, până am ajuns la cupolă, apoi şi în interior, ce promoţii puteau avea cei de la elefant, dacă toată lumea avea sacoşă de la ei. Şi nu era mică deloc! Am tot căutat standul – dacă exista, atunci nu l-am găsit, până când ne-am întâlnit cu doi promoteri de la care am primit şi noi deja celebra sacoşă. În interior, două vouchere de 10 lei, pentru comandă în magazinul online. Mi-am dat seama că e genială ideea. O librărie online nu avea nevoie de stand la târg, căci nu ar reuşi să facă suficientă vânzare cât să acopere costurile. Dar… dacă bagi 5000 eur în sacoşe de hârtie, cu linkul tău scris mare, plimbat prin tot târgul, apoi prin cel puţin jumătate de Bucureşti, garantat beneficiezi de mult mai multă expunere decât un stand pe un nivel pierdut al târgului.

Vreau sa stiu mai multe despre tarile lumii

Ne-am făcut curaj şi am intrat. Ne-am oprit la Teora, unde am găsit, la oferte speciale, lucrări pe care deja le ştiam. Andrei s-a apucat de răsfoit Vreau să ştiu mai multe despre ţările lumii, dar cum abia intrasem în târg nu ne-am aruncat din prima la cărţi. Iris, normal, sărise la cele mai sclipitoare, de prinţese, din seria "Puişorul Năzdrăvan". Dacă ar fi fost după ei, nu vreau să mă gândesc la ce cote ajungeau cumpărăturile noastre…

Jurnalul unui pustiAglomeraţia devenise deja enervantă, începeam să regret că am lăsat lucrurile aşa pe ultima zi. Am hotărât să ne uităm doar la produsele destinate copiilor, altfel nu mai răzbeam. Nu ne dezmeticim bine, şi Andrei ne trage victorios să ne arate că a apărut volumul patru din "Jurnalul unui puşti". Tocmai devorase celelalte trei volume, şi mă toca mărunt să îl iau pe următorul. 25 lei, adevărată afacere. Am găsit şi volumul 5, dar în engleză. Şi am văzut că cei de la Editura Art au completat colecţia cu Însemnările unei puştoaice, în acelaşi stil, dar pentru fete.

Moara de vant. Jucarii tridimensionale La editura Aramis mi-au atras atenţia jucăriile tridimensionale: moara de vânt şi caruselul, arătau foarte bine montate. Şi cred că ar fi fost şi distractive pentru copii. Dar spaţiul limitat de depozitare impune reguli noi la capitolul achiziţie.

matematica pentru clasa a IIa Copiii au devenit nerăbdători, Andrei ştia de anul trecut că sigur există standuri la care te poţi juca pe calculator. Aşa că am dibuit standul Intuitext, şi s-a apucat de spart gheaţa cu Scormonilă, pe cd-ul de matematică pentru clasa a IIa. Ar fi vrut el să se joace tot cu cel de geografie pentru clasa a patra, dar nu a avut noroc. Se pare că trebuie să-l trecem pe lista de achiziţii. Iris, mai "creativă", s-a jucat la stand la Editura Media Service Zawada, şi pentru că a colorat frumos s-a ales cu un cadou simpatic de la ei: un ceas, un inel şi bentiţă cu Căpşunica, o minune sclipitoare de prins în păr, cu care se pare că doarme de drag, şi ceva bombonele. A venit încântată cu trofeul, şi îmi tot povesteşte cât de minunate erau pixurile cu sclipici…

Micul print editie pop-up - Antoine De Saint-Exupery La editura Rao am suspinat cel mai mult. Am găsit o ediţie superbă din Micul prinţ, cu ilustraţiile pop-up. Arăta… minunat de-a dreptul! Dar şi preţul era pe măsură. La fel erau şi enciclopediile 3D, toţi copiii erau încântaţi când le deschideau. Părinţii cam oftau lângă ei. Tot la Rao am văzut că se editează în română seria cărţilor cu Pipi, erau acum primele trei, Pipi Şoseţica, Pippi sosetica se imbarca şi Pippi sosetica in marile sudului. Oricum cred că cei de la Rao vor avea cele mai mici pierderi la târg, căci aveau standul securizat cu porţi magnetice.

Poveste de craciun, Charles DikensEditura Litera avea de asemenea un stand foarte mare, şi destul de organizat. Am văzut că au şi pe site reduceri de 20%, pentru a prelungi ofertele de la târg. Copiii au primit cadou două volume din colecţia Cele mai frumoase poveşti, cartea cu cd. Mi-a plăcut foarte mult cum arăta şi Poveste de Crăciun, ilustraţiile erau foarte frumoase. Interesantă părea şi seria "365", cum am botezat-o eu, căci aşa începea titlul. 365 de poveşti, de glume sau de activităţi distractive.

Carti online: Pachet Inauntru Afara Deasupra Dedesubt La editura Gama am remarcat seturile nou apărute, cu ScoobyDoo, " Scooby-Doo te învaţă". Online nu le-am găsit, ele pot fi cumpărate în premieră la târgul Gaudeamus. Pentru preşcolari era disponibil pachetul " Înăuntru-afară Deasupra-dedesubt", din care fac parte Portul, Oraşul, Aeroportul şi Ferma. Este un pachet minunat pentru biblioteca grupei. Foarte căutate la stand erau şi pachetele din colecţia Scrie si sterge, pe care le avem şi noi la grădiniţă.

Probabil am ratat destul de multe, sau nu am ajuns să le vedem pe altele. Poate reuseşc la târgul de primăvară mai mult. Acum n-am avut timp, am plecat la închidere de-acolo. Şi, ca totul să fie complet, am ieşit de sub cupolă obosită şi înfometată… aleea spre ieşire este mărginită de comercianţi de diverse produse tradiţionale. E groaznic să treci cu burta goală pe lângă grămezi de cârnaţi afumaţi, şunculiţe şi pastrame, apoi brânzeturi şi caşcaval afumat. Completăm lista cu fructe uscate, dulceţuri şi miere, cât să salivezi o viaţă. Pregătiţi-vă aşadar de un final neaşteptat, şi păstraţi ceva bani pentru poftele stomacului, după ce le satisfaceţi pe cele ale sufletului.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , , , , , .

2 Comments

  1. Ne bucuram tare mult pentru ca lui Iris i-a placut la noi si o asteptam sa ne trimita desene sau poze pentru a aparea in revistele noastre.
    As avea o rugaminte, va rog sa corectati in text numele editurii… Media Service Zawada.

    Multumim!

    • Si noi multumim pentru cadoul primit la targ, e incantata… mai ales ca e mare fan H2O.

      Am corectat denumirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente