Crabi confectionati din coji de nuca

Am văzut demult modelul… şi l-am trecut pe lista proiectelor „de vară”. Vacanţa e lungăv şi de ce să nu umplem timpul cu idei frumoase. Săptămâna aceasta vom avea ca temă colaj la malul mării. Năzdrăvanii mari şi mici trebuie să realizeze o mică machetă reprezentând o margine de plajă, având ca personaje principale doi crabi confecţionaţi din coji de nucă. Pe lângă aceştia, orice element este binevenit. Sunt sigură că toţi ne-am plimbat cu picioarele prin apă, la malul mării, şi avem idee ce putem întâlni. Dacă aveţi de anul trecut o mână de scoici, cărora nu le-aţi găsit încă o întrebuinţare, acum e momentul lor.

Nu vreau să dau mai multe idei decât este cazul, sunt sigură că au copiii suficiente. În schimb, iată cum se pot realiza crabii:

Materiale necesare:

  • o nucă, desfăcută cu grijă în două jumătăţi întregi (nu ştiu dacă merge faza cu pus nucile la înmuiat, eu n-am încercat);
  • o imprimantă, pentru a printa modelele de crabi. Dacă nu există, puteţi privi cu atenţie modelul şi să-l reproduceţi pe o bucată de carton;
  • acuarele tempera;
  • ochişori mobili, lipici.

Crabi din nuci

Realizați modelul din hârtie, apoi pictaţi şi lăsaţi să se usuce. Decupaţi cu grijă, căci picioruşele sunt destul de subţiri. Lipiţi nuca pe suport, apoi pictaţi-o şi pe aceasta. Nu folosiţi apă, pictaţi direct cu tempera! După uscare, lipiţi ochişorii, sau improvizaţi doi dacă nu aveţi mobili, şi crabii sunt gata. Trebuie doar să terminați restul decorului pentru a finaliza cerinţele probei.

Detaliile probei

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse and tagged , , , , , .

8 Comments

  1. Foarte faini!Am salvat deja crabii,deocamdata nu mai am cu cine sa ii fac dar din toamna…ne punem din nou pe treaba! 🙂

    • nu stium cum se descurca un grup de copii cu decupatul picioarelor, caci acolo este migalos. si din cate stiu, foarfecele de la gradi sunt mult prea „de copii”.
      sa-mi spuneti si mie cum a mers pana la urma!

  2. Buna! Mi se par foarte interesanti si atractivi pentru copii. As vrea sa stiu daca este nevoie de un anumit lipici, sau se lipeste usor cartonul de coaja de nuca? Multumesc si spor in toate!

    • Un aracet pentru craft e suficient. Nu cel din constructii, cu amidon, acela nu tine. Prenandezul e inestetic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente