Arlechino din hartie

Arlechino din hartie Încerc să nu mă lenevesc, îmi dau seama că… a trecut ceva vreme de când nu am mai pus un proiect de lucru manual pe site. Astăzi, un model simplu de arlechin.

Materiale necesare:

  • carton colorat
  • un şnur mai gros
  • mânuţe, picioruşe de lemn
  • o bila de lemn sau polistiren
  • ochişori mobili
  • puţin bumbac pentru păr
  • lipici
  • ac şi aţă
  • acuarele, carioci, alte elemente de decor.

Referitor la materiale… Dacă nu le aveţi, puteţi improviza. Bila poate fi confecţionată din pastă ceramică, la fel mânuţele şi picioarele. Şnurul este de la o sacoşă de cadouri.

Arlechino din hartie

Să începem. Confecţionaţi din carton un cornet. Inseraţi bila, şi tăiaţi ce este în plus, pentru a rezulta un coif. Îl puteţi picta sau decora în funcţie de preferinşe.

Dintr-un fir de bumbac confecţionaţi părul. Bobinaţi firul pe 2-3 degete, şi legaţi la mijloc, ca şi cum aţi face o fundiţă. Dacă îl vreţi mai ciufulit, tăiaţi buclele.

Capul: decoraţi cu ochişiori mobili, sau pur şi simplu pictaţi elementele feţei dacă nu aveţi altă soluţie.

Mâinile şi picioarele: tăiaţi şnurul şi potriviţi dimensiunile, lipiţi la capete mânuţele şi picioarele, dacă le aveţi.

Corpul: tăiaţi două benzi de carton, de aproximativ 3cm lăţime. Suprapuneţi capetele, şi pliaţi-le alternativ pentru a obţine o armonica.

Arlechino din hartie

Pentru asamblare finală, lipici picioarele în partea de jos a armonicii. Pentru mai multă siguranţă, le puteţi capsa. Cu ajutorul unui ac cu aţă, prindeţi mâinile în partea de sus a armonicii, înşiraţi bila, apoi peruca, şi în final coiful. din aţa rămasă puteţi confecţiona o agăţătoare. Nu mai rămâne decât să găsiţi un loc unde să îl suspendaţi.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente