Lalele din sârmă plușată

lalele sarma plusataSăptămâna aceasta am sădit flori. Din nefericire, nu în grădina mea, aşa cum mi-aş dori să se întâmple într-o zi de primăvară, şi nici în jardinierele de pe balcon. Le-am crescut pe fiecare din câte două fire chenille, pentru un proiect de la grădiniţa Irisucăi . „Răzorul” din imagine este doar o mică-mică parte din cele pe care le-am realizat, un număr ce trecea lejer de suta de bucăți. Sper ca doamnele sosite la cercul pedagogic să fi apreciat micuțul obiect, chiar dacă nu era ceva extraordinar.

Sunt însă extrem de simplu de făcut, şi, cu puţină îndemânare şi răbdare, puteţi realiza laleaua împreună cu copilul. Aveţi nevoie doar de sârmă plușată colorată, unul neapărat verde, celelalte… în toate culorile posibile, chiar şi negru dacă doriţi. Doar sunt lalele.

În funcție de lungimea firului, răsuciți pe degete de trei ori, lăsând capetele puțin în afară. Firul verde se răsucește de câteva ori peste capetele roșii, se lasă codița, iar ceea ce rămâne se împarte în mod egal și se formează frunzele.

Aş da mai multe indicaţii, dar las imaginile să vorbească în locul meu:

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , .

7 Comments

    • multumesc,

      au fost achizitinate de gradinita, eu doar am executat florile. au o activitate deschisa si le vor folosi in timpul acesteia.

  1. Eu am luat o cutie cu 50 de bucati de fire din acestea de la magazinul jinsk (sau ceva de genul.nu stiu exact cum se numeste)din cadrul magazinului real constanta.costa 4.90.

    • le-ati luat bine. la noi la gradi erau 30 in pachet, si tot cam acelasi pret.
      multumesc pentru pont, am fixat un punct de vizitat pe litoral :). deocamdata e cam departe…

  2. Foarte buna ideea!Am realizat si eu in seara asta si e f. usor modelul.in poza de sus lalele tale stau in picioare.cum?
    Felicitari pt. munca depusa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente