Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Vreau să ştiu cât mai multe despre maşini, de la Editura Teora, mi s-a părut cartea care i s-ar potrivi cel mai bine lui Andrei, căci azi împlineşte 7 ani. Înnebunit după maşini, a început să citească despre istoricul mărcilor. Oricum le ştie mai bine ca mine, mai ales dacă le vede în trafic. Mărci, modele, cai putere…

Nu de puţine ori m-a lăsat ca la dentist… De exemplu, era prezent la o discuţie despre maşini. Interlocutorul meu tocmai ridica în slavi nu ştiu ce model rar de Ford, maşină de curse (dacă era Andrei pe-aici vă spuneam şi care), că nu mai ştiu câţi cai putere are, şi e cea mai tare, iar când am plecat, îmi spune Andrei… nenea ăsta nu ştie nimic despre maşini… cel mai tare e Bugatti … şi nu mă întrebaţi care, ca nu mai ţin minte ce model şi câţi cai a zis Andrei că are, dar am ajuns atunci acasă, am verificat, şi copilul avea dreptate. Ce rău îmi pare că n-a dat replica, aş fi vrut să văd reacţia "cunoscătorului" :D.

Dar să revin. Pentru că îi place la nebunie să citească despre maşini (altceva cu greu îl convingi să buchisească), apoi să mă toace pe mine mărunt la cap…mami, ştiai că primul model de… a fost făcut în anul…?, am hotărât să-i furnizez ceva material proaspăt: o enciclopedie tehnică pentru copii "isteţi", nu numai despre maşini, ci şi despre trenuri, avioane, vapoare, submarine, nave spaţiale şi altele… 240 de pagini color despre tot ce-i poate trece lui prin căpşor.

Multe poze şi multe informaţii, scheme explicative… tare mi-e teamă să nu se apuce de construit singur vreuna.

Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Cele mai interesante mi s-au părut cele 8 planşe cu pagini îndoite, pentru a prezenta de exemplu, pe larg, un petrolier, un avion sau staţia orbitală internaţională.

Vreau sa stiu cat mai multe despre masini, Editura Teora

Nu ştiu ce reacţie va avea la primirea cadoului, am mari emoţii. I-am spus deja că nu e o maşinuţă, dar e despre maşini, şi a tot răscolit casa. Ba a mai pus-o şi pe "sister" să vină să întrebe… mami, dar ce i-ai luat lui Andrei? Să aflu la investigări suplimentare că Andrei aştepta raportul, eventual locaţia 🙂 . A fost un pic cam greu de ascuns, căci este mare (26x31cm), cartonată, prinsă cu arc, şi mai are şi cotor argintiu, n-am putut s-o ascund între alte cărţi. De fapt să ascund două… căci zilele trecute am vorbit despre a doua jumătate a cadoului.


* Edit: modelele pomenite mai sus sunt: Ford GT, cu 750CP şi Bugatti Veyron, 1001 CP. Am întrebat copilul…


Info preţ | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Cu si despre nazdravanii mei, Editura Teora and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente