Albine pe la noi prin casa

Ne-am apucat aseară de desenat. Gata, nu se mai putea amâna, trebuia să ne facem şi noi temele pentru concurs. Numai bine, în timp ce noi exersam de zor, sosesc albinuţele Theodorei… Şi copiii se ambiţionează. trebuie să reuşim şi noi.

Ne-am uitat la un model de albinuţe… nu părea greu, deşi am zis să le arăt şi o albină reală. Aşa am ajuns pe wikipedia, unde am constatat că trebuie să desenăm 6 picioruşe… şi am desenat şi torace, ca să nu legăm abdomenul direct de cap. Între timp, am mai şi învăţat câte-ceva… piticii aveau de desenat floricele. Aşadar, albunuţele adună polenul din flori şi în duc în stup. Stupii pot fi sălbatici, şi arată ca nişte gogoşi mari, atârnate în pomi (Irisuca a vrut să deseneze unul, dar nu a fost atentă că avea foaia sucită…), sau pot fi confecţionaţi de om. Năzdrăvanii cei mari aveau de desenat un fagure… Şi aici teorie. Ceara este produsă de albine, şi din ea se confecţionează cămăruţe cu 6 pereţi, aşezate una lângă alta, în care albinele depozitează mierea. Sau sunt cămăruţe speciale, în care matca depune ouă.

Una peste alta, cu toată teoria noastră, până la urmă au ieşit câteva desene mulţumitoare.

De la Iris nici nu aveam ce să cer mai mult, copilul a făcut şi exces de zel, desenând patru albinuţe… deh, daca Theo a făcut o familie… construim şi noi una. I-am explicat apoi că o albină este mult mai mică decât un fluture… şi florile sunt de cele mai multe ori mai mari decât albinele. Şi… e drept că albinele ei seamănă mai mult a viespi, că una are aripile prinse de abdomen, dar sunt ok.

Desen cu albinute

Andrei a trecut prin mai multe încercări. La prima, albine în mărime naturală, dar cum nu a vrut să exerseze mai mult fagurii, a stricat desenul. Aşa că am făcut alte albine, cu aripi mai mari de această dată, şi ne-am chinuit cu fagurii. Apoi am îngroşat muchiile, să nu se vadă de fapt cât de strâmbe erau liniile… 😀 Iar finalul este mult peste aşteptările pe care le aveam de la el. Normal că nu-şi mai încăpea în piele, că în sfârşit sunt şi eu mulţumită cu ce desenează el. Şi… dacă albinele au ochii negri, aşa i-a desenat şi el.

Albine

Albine

 

Desen cu albinute

Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei and tagged , , , , , , .

Un comentariu

  1. bravo Iris si Andrei…Theodora s-a bucurat foarte tare ca a putut sa fie prima care a facut albinutele si in felul asta a fost un model ptr toti…felicitari (dar putea sa fie si mai bine…Andrei sa te straduiesti mai mult).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente